Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Díky. Překládat to nebudu, mě to vlastně nezajímá, co blábolí blbci. Jak říkal Werich, nejstrašnější je srážka s blbem...I o Rusech by se totiž daly napsat pěkné horory, my jsme proti nim opravdu holubičky - vždyť tam se mrtví počítají na m,iliony a brutalita je nezměšná. Sovětské katy prý bolel ukazováček a museli jim ho masírovat, aby mohli dále popravovat nepřátele vlasti celý den, píše jedna běloruská spisovatelka...O tom ale Kalinin, nebo jak se jmenuje ten bloger, mlčí...jistě, my krasivije, oni ošklivije. Vrací se všude na Zemi dualitní myšlení - my dobří, oni špatní - a tak to dělá každý národ - špatné u sebe zamlčuje, pěkné vyzdvihuje. Škoda myslel jsem, že se dožiju nějaké syntézy historie. Jako vždy jsem byl optimista, možná tak za 100 nebo za 1000 let? ;-D

2 0
možnosti
Foto

Prý holubičky...pobavil jste. Já myslím, že jsme spíše pohodlné ovce.

0 0
možnosti
LT

L30u40d68ě77k 27T51o59n35d53r

23. 8. 2018 10:45

Proč se neustále babráme v tom, co si myslí nebo o nás píší v Rusku? Co je nám po tom? Nebo si tím jen léčíme vlastní mindráky českého národa, protože je pohodlnější neustále opakovat, jak nás ti "Rusové" v 68 přepadli a zničili úspěšný vývoj?

Ano to je pravda! Ale nezakrýváme tím jenom fakt, že "normalizaci" a komunistickou nadvládu u nás nedělali "Rusové", ale ČEŠI !!?

Neodvádíme tím jen pozornost od faktu, že minimálně 10% tohoto národa se postavilo na stranu kremelských komunistů a dobrovolně a ochotně kolaborovalo?Největším zločincem není Brežněv a kremelší komunisté. Největšími zločinci jsou jsou čeští Jidáši - normalizační komunisté a "nestranící" kteří ničili vlastní národ a zničili jeho morálku, odvahu a touhu po lepším světě!

Ale to je velmi nepříjemné téma, protože takovového poslušného "kolaboranta" měla mezi sebou téměř každá česká rodina. A proto raději odvracíme pozornost a místo do zrcadla se díváme přes rameno a sborově říkáme: "za to můžou Rusové!"

4 0
možnosti
Foto

Uhodil jste hřebíček na správné místo. Velký palec nahoru.

Je rok 2018 a dodnes čteme, jak za všechno mohou komunisté, Rusáci, bolševici, Babiš, Kalousek a já nevím kdo ještě...ale že si za to můžeme sami, to se odváží napsat málokdo. Jen detail. Na německé plundrování českých zemí za protektorátu si nikdo skoro nevzpomene. Ten dvojí a trojí metr mě štve.

Samozřejmě, že roky 38, 48, 68, 89 byly události, které měly vliv na vývoj, ale je potřeba se začít chovat zodpovědně a říct si, že teď si volíme sami. Bohužel to není tak jednoduché, protože svobodné demokratické volby jsou tak trochu iluze...ale pořád je to lepší než za normalizace, ne?

1 0
možnosti
LB

Právník a filozof Jiří Přibáň v knižním rozhovoru Tyranizovaná spravedlnost, říká, že Rusko chce Evropu zachraňovat před tím, co ji činí jedinečnou, totiž před otevřeností, tolerancí a rozmanitostí. V tom je podstata ruského vztahu k Evropě.

Přibáň dále soudí, že vztah k Čechům je ještě podmíněn zakořeněným mýtem, jenž se v ruských duších usadil dávno před tím, než je deformoval marxismus; ruský národ je mezi slovanskými bratry vyvolený.

Rusové chtějí šířit vzdělanost, kulturu, kultivovanost, tradice a civilizační návyky. Podle Přibáně problémem je, že považují svoje stolování, literaturu, světonázor i vzdělanostní potenciál za nejlepší, dokonalejší a a hodné šíření. Nepochopení tohoto mesiášství vnímají jako nevděk. Jsou zoufalí, litují se - nikdo nám nerozumí, nikdo nás nemá rád, postupně však zoufání nad zabedněností světa přerůstá v uraženost, a nakonec se mění mění ve zlobu, agresi a utvrzení v potrestání nevděčníků.

Články, které se čas od času v ruských médií objevují, dokládají, že Moskva nepovažuje odchod z československých kasáren za vítězství demokracie, obnovu svrchovanosti čsl. státu a projev vůle většiny občanů, ale za potupnou porážku v bitvě se Západem.

8 2
možnosti
Foto

A, samozřejmě to také potupná porážka byla. Protože ústní slib, daný při jednání o znovusjednocení Německa, že NATO se nebude nebude rozšiřovat dále na Východ nebyl dodržen a "odvěká" strategická rovnováha byla porušena ve prospěch Západu.

2 2
možnosti
Foto

Před 50 lety jsem měl průkazku do místní knihovny v Berlíně-Charlottenburg a jako mladý uvědomělý muž jsem louskal především angažované knihy. Kromě Solženicyna a dalších také knihu 1984 George Orwella.

A úkolem hlavního hrdiny na Ministerstvu pravdy bylo hledat a opravovat ve starých novinách zprávy, které se k přítomnosti "jaksi nehodily". Třeba, že Velký Bratr prohlásil, že bude dostatek toaletního papíru a on nebyl.

A tento článek mi to 100% připomíná. Tak třeba: Je to pravda s tím Kolčakem? Patrně ano. A s tím zlatem? Dost pravděpodobně také ano. A hanobí se snad u nás památníky osvoboditelů? No, já nevím. Já to nedělám.

Atd, atd. Orwellova kniha 1984 jak vyšitá.

2 0
možnosti
Foto

Tak to byste měl také vidět, že podle Orwella jede i EU a celý západ. Soudruzi v Bruselu a hlavně Londýně tu knihu nevzali jako varování, ale jako návod...no a tady se štěká na východ, aby ta tragikomedie byla dokonalá? Vám nedochází, že se vykresluje Rusko v takových barvách jen proto, aby se odvedla pozornost od ztráty svobod u nás?

1 1
možnosti
Foto

Ruskij graždanin imejet vsegda pravdu....

R^

4 0
možnosti
AK

Příští měsíc nás čeká další kulaté - 80. výročí.

Dohody Itálie, Německa, Francie a Velké Británie o postoupení pohraničních území Československa Německu.

Tato - bez naší účasti uzavřená - dohoda bývá někdy označována také jako Mnichovská zrada.

Už se těším jak nám dnešní horliví svazáci budou psát o tom, jak to naši věrní spojenci mysleli dobře a jak díky tomu lépe a rychleji zatočili s Hitlerem.

4 0
možnosti
JZ

Dobře. Za měsíc navážeme. Jsem opravdu zvědav, jestli se objeví alespoň jeden takový blábol, který vy ve větším množství očekáváte.

1 0
možnosti
AK

Ten název blogu je výstižný.

Mně je totiž jedno, jestli agresoři přijedou po zuby ozbrojení v tancích, nebo jestli přijedou v gumových člunech a zbraně si opatří až na místě.

Je únavné číst ty úžasně články o tom, že to v roce 68 byla lumpárna (a že s tím někdo nesouhlasí).

Koho nadchnu tím, že mu napíšu pravdu tak samozřejmou, jako že má nos mezi očima - a ještě to prezentuji jako objev?

A když si prohlédnu hlavní média, můžu nabýt dojmu, že odpovědnost za rok 1968 nesou Putin se Zemanem - ti to totiž v souvislosti s rokem 68 schytali nejvíc.

Bylo to? Bylo. A je to za námi.

Ale co bude s námi teď a zítra, ne tenkrát?

4 4
možnosti
JZ

Po pravdě, tak úplně se mi nechce věřit, že to je váš standardní přístup k historickým událostem.

"Prostě to bylo, je úplně jedno, jak Němci, Američani, Arabové, Rusové, Slováci (dez)interpretují minulost. Hleďme do budoucna a neřešme takové prkotiny."

1 0
možnosti
Foto

Ten článek "ruského odborníka" je naprosto děsivý a ujetý. Ani jako literární fikce by neobstál. Je to k zblití, jak se (snad jen někteří z nich) chovají a za co nás mají. Kde je nějaký milý, přátelský, lidsky uznalý a vstřícný čelověk s velkou duší? Ti dobří a empatičtí někde zmizeli, nebo jsou snad umlčení?

Škoda, že zmizel Váš blog "Možem povtoriť". Asi za to mohou problémy s autorskými právy na fotky, jinak mi to hlava moc nebere.

6 0
možnosti
VD

díky, problém jste trefil správně, odkaz na zdroje obrázků byl nedostatečný, příště zkusím printscreeny:-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1015x
Věčný hledač čehokoliv. P.S. kašlu na interpunkci :-)

Seznam rubrik