Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mluvíte o samoděržaví. Jenže to není jediné ruské "specifikum", předrevoluční Rusko bylo postaveno na 3 pilířích - samoděržaví, pravoslaví, národ (v dnešních termínech tyranie, ortodoxie, nacionalismus). A je postaveno dosud, protože aby někdo oslavoval Ivana Hrozného jako osobnost ruských dějin, to musí být vážně historický ignorant a vymytý bezmozek.

0 0
možnosti
MR

mate karmu. Jsou Cesi kteri trpi panslavismem dokud ho nepoznaji na vlastni kuzi. Pokud Rusko navstivi tak je to ihned prejde, jak uz jste zminil Havlicka nebo Haska. 

A at se nam to libi ci ne, jsme jako Rakusaci, az na tu rec, a mame bliz k Nemcum nez treba k vychodnim Polakum, natoz k Rusum.

2 0
možnosti
Foto

A jakou to má souvislost?

0 0
možnosti
Foto

Otázkou vůbec je, kdo je vlastizrádce a tam, podle mě, beze zbytku platí: 

Winner takes it all.

Dnes jsou USA kvetoucí zemí, ale z pohledu Velké Británie to kdysi byli vzbouřenci, vlastizrádci.

A to samé, z pohledu Rakouska-Uherska, platí i pro Masaryka a jeho přátele nebo později pro slovenské nacionalisty v letech 1938-1939 a 1992-1993.

A nebudu daleko od pravdy, když řeknu, že mnozí Ukrajinci považují pučisty z Majdanu za vlastizrádce a ti zase separatisty z Donbasu za vlastizrádce.

A nemyslím, že válečné komunisty lze považovat za vlastizrádce. Spíš az fanatiky, kteří ve snaze zlepšit svět nastolil teror.

Za vlastizrádce lze ale v každém případě považovat přeběhlíka. Ze strany Západu to nepochybně byl Kim Philby nebo dnes Edward Snowden a ze strany SSSR třeba Oleg Peňkovsky, který se bohužel na druhou stranu nedostal.

1 2
možnosti
VV

Vlastizradce je ten, kdo jakymkoliv zpusobem skodi vlasti.  napriklad spolupracuje s okupacnimi jednotkami, policii at zu tanou nebo netajnou okupujiciho statu a konecne i s okupanty dosazenou vladou.

0 0
možnosti

problem je, ze za priznivce ruska se povazuje i odpurce kroku zapadu.

6 0
možnosti

jinak plus za slova - Nemá ani cenu se snažit Rusko nějak měnit zvenčí, ale je taky nutné akceptovat, že Evropa a Rusko mají jiné základní společenské hodnoty.

1 0
možnosti
KV

Proc bych se mel stehovat do Ruska za nazor, ze v Kyjeve byl uskutecnen protiustavni puc ?

10 1
možnosti
VV

Take nechapu.

Mame svoje vlastni narizeni pro lidi s podobnymi nazory.

2 4
možnosti
Foto

Evidentně jste tam byl......:-) Karma a R^

1 1
možnosti
Foto

Ztotožňuji se s vašimi názory i zkušenostmi, ale bylo by, myslím, z hlediska vyváženého pohledu na národ a stát dobré uvést, že Rusové jsou (alespoň dle mých zkušeností) na osobní úrovni daleko přátelštější a pohostinnější, než většina středo a severoevropanů. Vždy znovu mě tento rozpor mezi nepřátelským státem a přátelskými lidmi udiví. Není to však  jen specifikum Ruska, ale i řady zemí "třetího světa".

4 0
možnosti
VD

To ano, souhlas, navíc jsou mnozí velice inteligentní a vzdělaní, rusky krásné. Jen ten článek byl spíš věnovaný příznivcům ruského režimu, kteří ten režim  ve skutečnosti neznají.

2 0
možnosti
VV

Diky za zajimave zamysleni. Myslim, ze Vas za ni vykladaci Rossia Today a Sputnik ukamenuji.

1 2
možnosti
  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1015x
Věčný hledač čehokoliv. P.S. kašlu na interpunkci :-)

Seznam rubrik