Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OF

Jo, a hrozně jste musel naštvat Iránce vašimi články. Iránci nejsou Arabové.

Iránce nejvíce naštvete, když mu řeknete, že je Arab. Irán to jsou Peršané/50-60%/

Azerové 24%.... a jiné mně neznámé národy.Prostí lidé na ulici prý říkají, že by se s Izraelem dohodli, mají prý stejného nepřítele, Araby.

Takže ptát se arabisty na Irán..... je možno, určitě má větší přehled než my,ale není to

to pravé ořechové. I to perské písmo / farsi/ není arabské, i když nám se tak jeví.

Není zač.;-D

15 1
možnosti
VD

Nějak mi uniká, kde ve svých článcích iránce označuji za araby. ?

6 1
možnosti
OF

Na vítězství ve 2 světové válce si Rusko velmi zakládá. Je to esence ruského bytí i dnes Putin se prý dál na studium historie. Evropský parlament odsoudil pakt Ribbentrop-Molotov i Rusko jako spoluviníka 2.světové války.To se Rusům nikdy líbit nebude. Putin argumentuje, že to byla reakce na Mnichov. /pakt/.Největším nepřítelem Ruska v EU je Polsko. Polsko nepozvalo Putina na oslavy osvobození koncentračního tábora v Osvětimi, kdoví jaké ty oslavy budou.Oslavy ale budou v Izraeli,kde přijede Putin, nepřijede však polský prezident Duda, neboť nedostal možnost pronést projev.Polsko si navíc poštvalo Izrael novým zákonem IPN. Co chci říct? Rusko, za svoji politiku v létech 1939-1941 má máslo na hlavě, ale bez Ruska

/ Sov.svazu/ bychom v nejlepším případě pásli kozy na Urale.Polsko se antiruskou rétorikou zbytečně "zviditelňuje", evropský parlament by měl řešit podstatnější problémy. Každá historiografie je prolhaná, ruská asi nejvíce, nicméně, přiznejme si to,na té rusofobii něco bude.

6 6
možnosti

Proč má Rusko máslo na hlavě, ale bez Ruska? Pak ať se tedy zřekne i toho vítězství nad nacistickým drakem. To taky nebylo Rusko, ale SSSR. Rusko přece vzniklo až v 90. letech. Ani nás neokupovalo v roce 1968.

3 1
možnosti
Foto

Pusťte si z youtube ruský seriál Master i Margarita, ať si od té ruské propagandy a rusofobie trochu oddychnete. ;-);-D

4 4
možnosti
VD

mám ho dávno stažený, a M.A.Bulgakov patří mezi mé nejoblíbenější spisovatele, Mistr a Markéta je klasika, ale stejně tak Psí srdce, Osudová vejce, Sataniáda a j. mám je jak v češtině , tak v ruštině. To ovšem nic nemění na tom, že Putin a jeho parta je pro mně banda zmetků, kteří škodí jak Rusku, tak celosvětově. Konec konců Bulgakova nechal Stalin popravit, a kdyby žil dnes, tak by v nejlepším dopadl jak jedna ze současných spisovatelských ruských hvězd Boris Akunin - v Londýně, v emigraci.

14 1
možnosti
  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1015x
Věčný hledač čehokoliv. P.S. kašlu na interpunkci :-)

Seznam rubrik