Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

Vidím to podobně. P. Novotný těm ruským zlotřilcům statečně vzdoroval. Škoda, že jim neodpovídal přímo rusky, neztrácel by čas překladem a mohl jim toho říct mnohem víc, zasloužili by si to.

5 1
možnosti
JM

J33o81s97e60f 37M53i96k16e47l

3. 12. 2019 19:28

Proč by se snižoval, aby mluvil rusky?

2 0
možnosti
Foto

Karma.Jediny způsob jak se nenechat zašlapat v ruském bulváru je použit stejný styl.Slusnym vystupováním by tam neměl šanci...

18 2
možnosti
JL

Dík, za lekci ruštiny.;-DR^

Zaujal mě ten mužik, který stále blábolil cosi o Běločeších.

13 0
možnosti
VD

Jo, to je docela oblíbený fake na samostatné téma. Nemůžou nám odpustit naše legionáře. Za Stalina vznikla teorie, že bílí češi - legionáři ukradli ruský carský zlatý poklad tedy ne úplně ale v komplotu s Kolčakem ( ale jen díky tomu vznikla I.republika a taky Legiobanka ), v dobách bratrské socialistické republiky zapomenuto a od devadesátých let fake obnoveno. Smutným důsledkem je , že u nás se hroby ( ne památníky Koněva) padlých ruských a sovětských vojáků udržují a v Rusku na hroby našich legionářů kašlou a to přesto, že jsou v tomhle směru platné mezivládní dohody. Ale kdo by chtěl pečovat o hroby lupičů našeho zlatého pokladu. No a čím víc Putin tak tím víc Stalin , proto tomu věří rusové i dnes.

12 0
možnosti
Foto

„Dokonce se v ruštině objevují nové významy některých slov a i novotvary. Tak například стабильность/stabilita, heslo Putinova režimu začíná mít pejorativní nádech, stabilně se máme na...“ — A vidíte, ten náš, jakže se mu to také říká – „pussydent“ (do jeho slovníku to zapadá) se jezdí do Číny učit STABILIZOVAT společnost.

„U novotvaru jako Зомбоящик/Zombovací krabice, tj. bedna co z vás udělá zombie , tj. televize, ani netuším jaký by byl český ekvivalent.“ —— z 80. let pamatuji výraz debilizátor. Jsem rád, že ho nevlastním. Stačí mi, když se debilizuji prostřednictvím internetu...

7 0
možnosti
LT

L87í26d43a 45T98i58c22h15á

4. 12. 2019 13:27

U nás doma se v 80. letech používal termín oblbovačka.

0 0
možnosti
  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1015x
Věčný hledač čehokoliv. P.S. kašlu na interpunkci :-)

Seznam rubrik