Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V současnosti je Vondráčková trapná svými věčnými soudními přemi, přičemž to budí dojem, že za tím stojí její o hodně let mladší choť (pouze dojem, do talíře jim člověk nevidí). To by ji neomlouvalo, je plnoletá a za své kroky nese odpovědnost buď tím, že vycházejí od ní, nebo tím, že na scénář jiné osoby přistupuje.

Avšak ta psí hlava, která je jí nasazuje směrem k minulému režimu, je jen jedno velké klišé. Někdy se někdo vybere jako hrdina, aniž by za ním bylo cokoli mimořádného a jindy se někdo vybere jako padouch, aniž by za ním bylo něco mimořádného v tom záporném smyslu.

Oč byla Vondráčková horší než jiní, kteří tehdy hráli nebo zpívali? Žádná z jejích písniček nebo filmových rolí nebyla vysloveně prorežimní. Její údajný milostný vztah s Štrougalem byl spolehlivě vyvrácen jako nepodložený drb.

Že mohla ona zpívat a Kubišová ne, přičemž obě byla naprosto znamenitá zpěvačky, za to nemohla ona. O tom rozhodovali jiní. Prostě Kubišová svého času dávala najevo svou náklonnost k Dubčekovi, což se po roce 1969 neodpouštělo.

Novináři potřebují hrdiny, tak si jednu takovou udělali z Grety. Potřebují i padouchy, tak si jednoho takového vytvořili z Vondráčkové. Ta jim nahrává současným trapným chováním, ale to je současnost. Směrem k epoše normalizace opravdu nevím, oč byla horší než desítky jiných, kterým dnes nic nevyčítáme. Lepší nebyla, ale horší také ne.

2 0
možnosti

přičemž obě byla naprosto znamenitá zpěvačky

.............

Omluva za to, že jsem to napsal gramaticky nesprávně. Původně jsem napsal "přičemž i ona byla znamenitá zpěvačka". Pak jsem to chtěl upravit na" přičemž obě byly naprosto znamenité zpěvačky", ale nějak jsem tu změnu dotáhl jen do poloviny.

Omlouvám se za gramatiku, ale na tom, že obě na to kumštýřsky měly do stejné míry, trvám.

1 0
možnosti

Zasloužená karma :-)R^

0 0
možnosti
Foto

Je otázkou, co má být při boji se zločinci přednější. Zda jejich likvidace, nebo záchrana obětí. Zaměřím-li se na boj se zločinci za každou cenu, tak zkrátka si to každý zločinec napříště rozmyslí.

1 0
možnosti
Foto

Podíval jsem se teď i na ty ruské mlátičky. Napadají mne mnohá (prý neslušná a vulgární slova), jimiž je nepřípustné nazvat ty, kteří kdekoho nápepkují ve své sprostotě jako rusofoby. Podle těch určitě nečuňáteček a hodných nehajzlíčků, kteří si kdekoho berou do svých pusineček a zcela neblbečkovsky jim nadávají moudře do rusofobů, jsou rusofobové i ti Rusové, kteří dostávají pendreky.

0 0
možnosti
Foto

A jak byste chtěl a nejenom vy, aby byla nazývána Vaše pozice?

1 0
možnosti
Foto

R^R^R^ Vida vida, nejen čínský způsob dosahování stability je k mání.

0 1
možnosti
Foto

Právo mne mínusovat Vám samozřejmě nemohu a ani nechci upřít, ale zrovná Vaše hodnocení mne už dávno nezajímá, což Vy jistě víte. Je snadno předvídatelné. Ale asi potřebujete , aby si Vás všimli jiní, což chápu.

1 0
možnosti
  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1015x
Věčný hledač čehokoliv. P.S. kašlu na interpunkci :-)

Seznam rubrik