Z lásky k Česku

21. 10. 2019 20:56:07
Nevím kdo vymyslel tuhle brutalitu ,ale jako reklama něčeho ,co si říká KAUF ..land je minimálně paradoxní. Jako i jiné slogany. „Nakupujte hezky česky“, nebo „ Práce osvobozuje“. Co je na tom posledním špatného?

Přes víkend jsem makal na chalupě a hlavu si fakt vyčistil.

Zákonům reklamy rozumím zhruba takhle. Franta má rád černé a já bílé. Oba jsme pro reklamní kampaně nepoužitelní, Víme totiž co chceme. Ale je tu Pepa, který neví a nebo je mu to jedno. A tak do něho hustí: „ Kup si!, Pořiď si! Získej! Vol!“

Colu nepiju, prostě mi to nechutná. A žádný Santa Klaus s blikajícím kamionem mne nepřesvědčí o tom, abych to začal pít. Onehdy jsem se ptal odborníka jaký mají vlastně takové reklamy smysl. Vždyť kdo to pije, tak asi proto, že mu to chutná, a kdo ne, tomu to po reklamě sotva začne chutnat. Odpověď mě překvapila. „Je nutné být viděn“ Bez reklamy by možná lidé začali časem pít jinou colu, a tak jim musíme pořád připomínat, že ta naše je ta správná.

Masakr a defilé stupidity naší společnosti. Volby:. 40% lidí ví, že na to kašle, 25% ví že má alergii na Zemana a bude volit Drahoše, 25 % volí Zemana a zbylých 10% , kteří neví co chtějí , si užívá reklamních kampaní za desítky milionů kterými se jim aktéři voleb vnucují. Občas se zamýšlím nad tím, jestli je to vlastně demokracie, tj. vláda lidu, resp. většiny, když de facto rozhodující slovo má pár procent občanů, ovlivnitelných , mnohdy stupidní reklamou tj. de facto občanů nekompetentních samostatného uvažování.

No ale proč to píšu? Už několik let nesleduji televizi, kromě jiného, kvůli reklamám. Ale i Youtube má své reklamní paradoxy. Jako dokument o Osvětimi přerušený reklamou na firmu Hugo Boss. Holt umělá inteligence nezná lidskou historii. Ale to jen na okraj. ,

Co mi vadí je, že v některých státech, zejména těch diktátorských, je internet a aplikace jako Facebook nebo Youtube jediná dostupná platforma pro opozici. Bohužel ale kšeft je kšeft. A tak poučeni z Číny se v Rusku snaží opozici prostě blokovat. Inspirací pro tento článek je pro mě ruský opoziční youtuber Alexander Thorn, který oznámil , že to po sedmém zablokovaném videu vzdává.

https://www.youtube.com/channel/UCOoeCBijS9yPtFqYa1S-w2Q/community?lb=Ugzp8iQzlXXOn97y8Ud4AaABCQ

Chápu Youtube, že pod rizikem zablokování si nechtějí rozházet ruskou cenzuru, ale proč ? Protože je riziko ztráty příjmu z reklam na nesmysly s nulovým přínosem pro zadavatele???

A tak mě napadá filosofická úvaha. Naši společnost řídí skutečně pár procent blbců. Tedy ne na přímo, ale motivace mocných těchto pár procent ovládnout a zmanipulovat.

ACH JO.

Autor: Václav Dlouhý | pondělí 21.10.2019 20:56 | karma článku: 12.95 | přečteno: 384x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 28.22 | Přečteno: 338 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 24.78 | Přečteno: 1280 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 15.62 | Přečteno: 237 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 5.70 | Přečteno: 182 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 17.09 | Přečteno: 247 | Diskuse
Počet článků 135 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1010

Věčný hledač čehokoliv. P.S. kašlu na interpunkci :-)

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...