Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VP

Mně se zdá že pan bloger se jen snaží obeznámit s nějakými rebely

bojujícími proti "režimu" a tímto se tento blog míjí objektivitou.

Ostatně myslím že v Rusku rozhodně není málo důstojných skupin a autorů,

co nelezou zbytečně do politiky a dělají produkci na úrovni.

0 0
možnosti
MB

"A dál ? Kromě extrémně otravného dadaistického techna snad jen rap."

No, myslím, že jste se tímto taky tak trochu přiřadil ke koloběhu, kdy starší generace přestává rozumět hudbě té nastupující:-) Techno, resp. obecně elektronika, zdaleka nebyl jen europop typu 2Unlimited, nebo naopak undergroundový výplach z nějaké rave party. Ale tehdy (90. léta) to tak bylo, že se mnozí rockeři dívali s despektem na nové směry. Někteří vzali elektroniku na milost, až když ji ve své tvorbě použili i jejich oblíbenci (třeba David Bowie). A dnes možná zas nemálo někdejších průkopníků z 80. a 90. let kroutí hlavou nad post-dubstepem, grimem, trapem...:-)

A jestli je dnešní hudba recyklovaná, stagnuje...Těžko říct, internet všechno změnil; dříve byla vydavatelství a hudební periodika, která svým způsobem udávala směr nebo aspoň obecně reagovala a reflektovala dění. Dnes může de facto kdokoli cokoli vydávat, psát o tom - takže vůbec najít v záplavě muziky nějaký spojovací prvek je obtížnější. O tom už se vedly debaty někdy před deseti lety, že je čím dál obtížnější dát kladnou odpověď na otázku: Slyšel jsi už kapelu XY? A v současnosti to asi nebude lepší.

2 0
možnosti
MB

S hudbou je to zajímavé. Každá generace si nese tu svou - Poté i bonmot, že komunisty rozebral zvuk elektrické kytary ! Vývoj - Děd si liboval nad Vídní, valčíky a Modrým Dunajem. Když mladý otec přichvátal s Glennem Millerem - tak se kroutil a nad Louisem Armstrongem se doslova zhrozil ! Já nelenil a nabídl jsem popisované Led Zeppelin, Purple, pobíhajícího železného muže po po lese - Ozzyho Osbourneho ! Následovaly bonmoty - "To již hrají, neb teprve ladí ? Synu, s tímto hlukem - Židové dobývali zdi Jericha" ! Pak mne zcela překvapil ! Zazněl charakteristický zvuk sólovky a rodič pravil - To je Carlos Santana ! To synku nechej, to je dobré ! Teprve později se člověk dobral k podstatě - Festivalu. Woodstock 1969. Já na to nevěřícně hleděl co se tam děje a my byli 1 rok okupováni - Normalizováni ... ! :-)

4 0
možnosti
Foto

Ruská rocková scéna je velice široká a nejvýše na ní ční Arkona.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS