Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Co je Vám vlastně vůbec po tom ? Vám cenu nikdo nenabízí.

2 1
možnosti
Foto

Putinova (pardon, Puškinova) cena je využívána jako nástroj propagandy a prosazování ruských zájmů. Moc bych si přál, aby to bylo jinak, ale realita je taková.

Záběry, které jsem dnes viděl, jak Putin cenu Nohavicovi osobně předává, celé aranžmá, vizuální prezentace, ale bohužel i Jarkovo vystupování, to vše na mne působilo mrazivě. Jako zlý sen. Až jaksi málem "severokorejsky". Mám Jarka Nohavicu a mnohé jeho písně rád. Tím více bych si přál, abychom se z toho zlého snu co nejdříve probrali. Nejenom my, ale i normální obyvatelé Ruska. Věřím, že ne všichni podlehli oficiální režimní propagandě a vlně vypjatého nacionalizmu.

6 1
možnosti
JK

J40a20n 16K29l40á48s74e96k

4. 11. 2018 23:04

Má takový pocit, že Nohavica byl právě jako oblíbený zpěvák záměrně vybrán k udělení této ceny, a skutečným záměrem je pak další propagace a rozšiřování ruského vlivu u nás.

4 2
možnosti
Foto

Jako vždy se názory dělí na dva póly a zkušenost potvrzuje, že obdiv (nejen v tomto případě) překračuje všechny meze a mantinely a míra tolerance neustále roste.

1 0
možnosti
Foto

Pozvolné upínání jha na krk a zároveň s tím klesající míra citlivosti lidí na oklešťování svobody.

4 0
možnosti
JK

J80a72n 25K16l45á69s14e22k

4. 11. 2018 22:42

KarmaR^

Jenom si pane Václave nemyslím, že Kryl by z Nohavici brečel, on by spíš blil, kdyby se ještě za svého života dozvěděl, že Nohavica se s ním ve Vídni sešel jen proto, aby o něm informoval StB.

Jinak je smutné, že se z některých písničkářů, kteří se svou tvorbou před r. 1990 tvářili, že stojí na straně svobodného světa, vyklubali sprostí udavači - kromě Nohavici také např. Jim Čert.

6 2
možnosti
Foto

Bylo jich bohužel víc...

1 0
možnosti
LH

Nohavica už u Zemana byl :-))))

3 0
možnosti
Foto

V zájmu objektivity - není to cena udělovaná presidentem, ale akademií, nic méně nikoli nezávisle na státu.

0 0
možnosti
JK

J75a34n 74K61l92á32s48e39k

4. 11. 2018 22:43

Ale bez osobního Putinova schválení ji nikdo nedostane.

2 0
možnosti
MB

Tak je to Puškinova medaile, ne Putinova. Ten ji pouze předával. Podobně jako třeba poháry vítězům závodů F1 nebo jiným sportovcům.

No a jestli je Putin padouch? To ukáže až historie. Mně připadá spíše jako vcelku rozumný politik v čele problematické země vystavené specifickým tlakům. Ale jak říkám, to zhodnotí až historie.

11 3
možnosti
Foto

Žádná paní historie neexistuje. Historikové ano. Různí. Ruští historikové budou mít možná jiný pohled na padlé Ukrajince než ti ukrajinští.

2 0
možnosti
JH

Nemá se to, ale závidím těm géniúm, kteří s takovou jistotou ví, co by tihle mrtví velkání určitě řekli Jarkovi:-)

16 3
možnosti
Foto

O jednom bych věděl. Ten to řekl, ovšem nikoli o J.N. Jen tak ,,obecně". ,,A z milionu límých kmánů dva miliony partyzánů"R^A stále to platí!!

7 2
možnosti
  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1015x
Věčný hledač čehokoliv. P.S. kašlu na interpunkci :-)

Seznam rubrik