Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Možná by to chtělo méně psát a více číst. Pokuste se dopátrat, kdy se stal Krym ruským a proč. Kdy ukrajinským a proč.

Rusko bylo, na začátku 20. století zaostalá země, plná nevzdělaných mužíků, zvyklá na vedení tvrdou rukou. Co to je kapitalismus poznal pouze zlomek obyvatel. V ideálním stavu se mohli obyvatelé Ruska přiblížit vyspělosti Evropy, tak za tři generace. Díky Uljanovovi a Dzukašvilimu o šest.

Rusko (nezaměňovat s CCCP) se většinou bránilo. Před Tatary, Mongoly, Švédy, Poláky. A také dobývalo. Část Kavkazu a Dálný východ.

Klást rovnítko mezi současné Rusko a CCCP ale vyžaduje neznalost, nebo fanatismus.

Tím ovšem neobhajuji existenci Ruským vojenských základen na severní hranici Mexika, ani vojenské základny kousek od ruských hranic.

A nyní se do mne pusťte.

3 0
možnosti

No tak se do Vás pouštím, a jesli čestno, jak říkají rusové, tak nevím jak začít, snad jen si Vás dovolím upozornit, že vámi hledaný hrob je o tři uličky dál, vlevo.

1 0
možnosti

:-).....Napsal jste to výborně, ale žádný velký potlesk nevidím! MOžná jste očekával více, Nezklamalo Vás to?

0 0
možnosti
Foto

Tak Moskvič na rozdíl od Ferrari byl u nás velmi poptávané a ceněné auto.

1 0
možnosti
Foto

Já se jenom obávám, že Putin je pouze zhmotněním myšlení vlastního národa. Nabubřelá, roztahovačná ruská povaha je bohužel smutnou realitou.

6 3
možnosti
Foto

A pro kterou národní povahu Vaše charakteristika neplatí?

2 0
možnosti
Foto

J15a88k30u18b 65R56o31t65h

4. 11. 2018 11:00

Karma, ale - Putinovi nechybí "nadnárodní (internacionální) ideologie", on jí beze zbytku nahradil starým odporným nacionálním socialismem, a ten má obdiv podobně naladěných figur napříč světem. :-/

2 2
možnosti

No tak to jste mě dostal, asi máte pravdu. Problém je, jak dlouho to Putinovi vydrží, dálnice došly ( olympiáda, MS ve fotbale, kerčský most ), napakovali se na tom jenom jeho blízcí, ale celostátní rozvoj se nekonal. Penze zvedli na hranici dožití, zvedli DPH a rubl docela devalvuje, a na "velkou" válku nemají. Přesto, že s ní Putin na domácí scéně vyhrožuje. Viz minulý týden v diskuzi ohledně zušení dohody ohledně raket středního doletu. " Stihneme odpovědět, no a pak se dostaneme do ráje, a nepřítel. Ten prostě chcípne " Následovaly úvahy o tom jestli Putin nepatří do blázince, konče prohlášeními , že lidi chtějí žít a ne odcházet do ráje. Navíc nevím, jestli si Rusové analogii s Hitlerem vůbec uvědomují ( námět o absence ideologie Rusko vs SSSR jsem vzal z jejich zdrojů) A tak doufám, že tak daleko jejich analogie nezachází. Spíš mi přijde, že začínají mít plné kecky Putinova SSSR 2.0 a začínají uvažovat jak se dostat do civilizace.

4 3
možnosti
  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1015x
Věčný hledač čehokoliv. P.S. kašlu na interpunkci :-)

Seznam rubrik