Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J25a50n 37H75r40u22š22k88a

27. 7. 2018 11:46

jinak Facebook poskytuje údaje i české policii a to včetně záznamů komunikace na messengeru a to bez cenzury a vědomí účastníků hovoru...

0 0
možnosti
Foto

V Mexiku se prý stávalo, že na člověka, který na facebooku něco napsal proti mafii, přišlo vražedné komando. Dokonce i na teenagery.

Že se v diktátorském státě (jakým Rusko nesporně je) děje perzekuce za názory zveřejněné na internetu, někdy i trestní stíhání, není bohužel žádný div.

2 0
možnosti
Foto

A u nás není trestné zveřejňovat nějaké názory či stanoviska, označené za extremistické?

1 1
možnosti
Foto

Na všech těchto diskuzích je uchvancancující to, že když v USA policista "omylem" zastřelí Černocha, je to jeho problém.

Ale když se "splete" ruský policista, tak je to problém Putina a celé Rusy, která to nedemokraticky podporuje.

0 1
možnosti

8-o a kruci, takže ON není všemocný vševěd a hybatel všeho dění? Děláte si srandu, že, je to tak, a vy nás jen zkoušíte.;-)

2 0
možnosti

Tak, diktatura v Rusku je, ale taková jiná, typicky ruská. Tady je jedno video - https://www.youtube.com/watch?v=1IaLbfeyqUM Je na něm nějaká paní Sobčak, ruská novinářka, velmi statečná, krásná žena. Tady klade Putinovi velmi nepříjemné otázky ohledně opozice / Navalnyj /. Co mě na tom nejvíc udivilo je fakt, že tyto otázky mu klade v přímém přenosu / прямой ефир /. Neumím si představit, že by něco podobného dopustil bolševik, i kdyby se jednalo o tu nejvíc soft formu, jakou jsem zažil ve druhé polovině 80 let.

,

0 0
možnosti
Foto

S dovolením budu reagovat pouze na perex. Já si nemyslím, že je v Rusku diktatura a nejsem za to placen.

0 2
možnosti

Já si z dovolením myslím, že v Rusku vládne diktatura, možná taková sofistikovanější diktatura, ale přesto. Tento nový systém je úplně zvláštní a je zároveň spojený s jistým expansionismem. Není to úplná náhoda, když Putin říká, že rozpad Sovětského svazu byl katastrofou a že si přeje obnovit tento celek jiným způsobem. Těžce nese ztrátu celé té sféry zájmu, která byla v područí Varšavské smlouvy. Tento systém se opírá o jakýsi druh soudružnosti politické a hospodářské moci.

V Rusku takto vznikl nový systém, „kapitalizovaný“, zbavený ideologické veteše, a především moderní, pracující s pokročilými komunikačními technologiemi. Podstata se však příliš nezměnila: vládne cynické despotické centrum, přičemž pravda, spravedlnost, občanská práva, jednotlivec a jeho život, to vše má jako vždy v Rusku zanedbatelnou hodnotu.

5 0
možnosti

čemu se divíte? FB v rusku podniká, vydělává peníze tak je jasné že musí dodržovat ruské zákony, kdyby je nedodržoval tak ho zablokují a na ruském trhu nevydělá ani rubl... a že je v rusku diktatura? z našeho pohledu asi, z pohledu rusů se mají nejlépe jak se kdy v historii měli, a z pohledu severokorejců je rusko ráj demokracie a svobody... musíte si uvědomit že rusko je jiná kultura než stará evropa, to samé platí pro Asii, Blízký východ apod. to že se u nás lidem něco vyhovuje neznamená že totéž bude vyhovovat Rusům nebo třeba Číňanům... je velice pravděpodobné že Rusové jsou spokojení, mají rádi Putina a mají pocit že žijí v demokracii, pokud bychom tam nainstalovali demokracii západního typu a lidem v Rusku by se to nelíbilo pak by se ovšem nedalo mluvit o demokracii ale o diktatuře i když by to bylo totéž zřízení které funguje u nás... demokracie znamená vláda lidu ale jde pouze o lid na daném území takže demokracie v rusku je vládou ruského lidu a demokracie u nás je vláda českého lidu a vzhledem k tomu že vycházíme z jiného kulturního pozadí je naprosto logické že tyto dvě demokracie můžou být naprosto jiné a přesto to pořád bude demokracie...

0 1
možnosti

Z mého pohledu jste přesně ten charakter, jako dopravák zmíněný v článku. Zřejmě musíte být šaman a senzibil, když tak přesně víte jak se různé národy v různých zemích cítí, ale nejspíš jen nepoznáte rozdíl mezi demagogií a demokracií.

3 0
možnosti
  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1015x
Věčný hledač čehokoliv. P.S. kašlu na interpunkci :-)

Seznam rubrik