Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P93e67t39r 82B95u82r45i89a81n

31. 5. 2018 11:32

Hezky a trefně a popsáno. Karma.

1 0
možnosti

Popsáno úplně přesně. V době neuvěřitelného hospodářského růstu je normální tvořit rezervy, investovat do budoucnosti (věda, školství, infrastruktura, výzkum a vývoj hlavně v odvětvích s vysokou přidanou hodnotou), nejlepší čas pro důchodovou reformu bez dopadu na občany, daňově podpořit investice firem a zrušit investiční a výrobní dotace.

Opak je ale pravdou, další zadlužování státu, vyšší výdaje na platy ve státní správě (prožírání rozpočtu), dotace na podporu výroby (proč, když je na maximu a nejsou lidi), navýšení dotací na výrobu biopaliv (úplně vyhozené peníze).

Tak aby bylo jasno, stát už je jako firma, jen už není naše, ale pouze jednoho muže. Až tento ředitel skončí, budeme to zase my, kdo zatáhne účet.

3 0
možnosti

Myslel jsem si, že socialismus bude skutečně konán - Vládne KSČ, mele své bludy. Pokud se tomu člověk nějak vyhne, úprkem na chatu - tam možno volně mluvit o nesmyslnosti počinu a bavit se po svém. Opravdu bych nevěřil, že nová doba - bude opět produkovat nové, masivní nesmysly ! Lámou se osvědčené hodnoty a z nejvyších státních míst, je kázána nová morálka. Je možno mít soudem potvrzenou pošramocenou minulost, je možno unaven přespávat po klenotnicích, je možno soukromě podnikat za veřejné prachy a naopak sužovat ty druhé. Klidně být v neuvěřitelném, nekonečném střetu zájmu a čistkami si sofistikovaně ochraňovat své investice. Své ego a mamonářství. pak vydávat za prvky státotvornosti ! Mne by nikdy nenapadlo , že nejenom za komunistů by to absolutně nebylo možné, ale ono se to dokonce národu bude i líbit ! ... :-)

3 0
možnosti
Foto

Pokud má ruská ekonomika blízko ke kolapsu, tak význam státu stoupá. Tím spíše je pro nás i pro Rusy výhodné držet Putina, protože nic jiného nezbývá. A my snad na žádném chaosu v Rusku nemáme zájem.

A co se týče Čapího hnízda, dokažte, že autorka žádosti o eurodotace věděla a musela vědět, že Čapí hnízdo je kapitálově propojené s Agrofertem. A těchto případů kapitálového propojení je daleko více, než tušíte.

3 2
možnosti

P19e32t52r 35B85u80r42i71a56n

31. 5. 2018 11:46

Dotační podvod se nestal dnem podání žádosti, ale převedením Stračího hnízda zpátky pod Agrofert. Je zajímavé, že ani po roce nekonečných diskuzí nejsou tohle zastánci Babiše schopni pochopit.

Povím vám lapidárně, jak probíhají nejčastější podvody se sociálními dávkami, třeba vám to pomůže se zorientovat:

Chlap si pozve domů bezdomovkyni a dá ji najíst. Společně potom vyplní žádost o příspěvek na živobytí a příspěvek na bydlení, kde použijí její nacionály, prohlásí, že od teď žijí jako druh a družka a že tím pádem se s jedním příjmem dostali pod hranici hmotné nouze. Příjemce dávek je onen chlapík, protože byt je psaný na něj. Chlap to podá a VŠECHNA uvedená fakta jsou správně, nikdo nic neporušil, dokonce ani ta úřednice ne, když to oštempluje. Chlap se vrátí domů a počká si na posuzovací návštěvu ze sociálky (modelově řečeno). Ta přijde do tří dnů a nic závadného neshledá. Po jejím odchodu dá chlap ženské krabku cigaret a vykopne ji. A teprve tehdy došlo k podvodu. A jen souběh všech zmiňovaných faktů zakládá podstatu úmyslného podvodného jednání. Protože kdyby spolu žili třeba tři roky předtím, jednalo by se pouze o opomenutí nahlášení změny stavu. Čapák byl vyčleněn z Agrofertu přesně na pět let, což je posuzovací doba. Po celou dobu měl účetní, právnický a manažerský servis z Agrofertu, ten i ručil za půjčku kde uvedl, že čapák spravuje. Babiš veřejně prohlásil, že čapák je jeho nejlepší projekt.

Je s podivem, jak jsou hájitelé Babiše schopni ze sebe veřejně dělat kašpary a lhát si i sami sobě.

1 0
možnosti
  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1015x
Věčný hledač čehokoliv. P.S. kašlu na interpunkci :-)

Seznam rubrik