Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vzadu, nad dupou máme kostrč, bývalý - potřebný ocas ! Podobně zmizely vratiprsty, nikdo na větvi již nesedí - sedí se na nehto modeláží. Ten vývoj ukazuje, že čím jsme vyspělejšími, máme se lépe - Ztrácíme přirozenost instiktů a selské odlnosti. Žijeme v době konjuktury - vláda neřeší co bude po ní, (asi za 2 roky). Řešíme dotace, vlaky zdarma - neřešíme sucho. Jsme hravě k poražení ! Vůbec netřeba bojovat - nepříteli stačí na sídlišti vyplnout teplou vodu ! O elektrice ani nemluvě, mj., kdo má doma krabičku sirek a vedle nějaké záložní svíčky ...? :-)

0 0
možnosti

J. A. Toynbee - britský filozof dějin - kdysi napsal. že zánik civilizací není nutný proces. A civilizace nezanikají vraždou, ale sebevraždou. Dochází k nim tehdy, když společnost nenachází odpověď na nové výzvy, které se objevily v průběhu vývoje. V této situaci je teď EU, která si multikulturou vydláždila cestu ke svému zániku, když neustále ustupuje, stává se permisivní společností (v níž je možné cokoliv, neboť vše je relativizováno), atomizuje se, šíří se chaos, neboť nemá pojivo, které by ji ukotvilo a drželo pohromadě. Taková společnost je pak odsouzena k zániku, neboť příroda, Bůh, Univerzum... nemají důvod udržovat nic, co se neosvědčilo. Proto zdravý rozum radí pryč od multikultury, která je násilím prosazovaná shora a je spíš na obtíž než k užitku.

2 0
možnosti

Máme tu pár mocenských center a mezi nimi bude sílit tření: USA, Rusko, Čína, Indie, Západ Evropy... Pak oteplování: ti z většího sucha budou stále víc chtít do menšího sucha... Nárůst populace logicky vede k expanzi nebo ke krizi a úpadku a pak k revolucím... Lidstvo produkuje jednu chytřejší technologii za druhou, což neustále zvyšuje nebezpečnost zbraní a tím pádem případných válek....Takže nuda nebude.

2 0
možnosti

Lidstvo čeká boj o vodu. Není v Africe, Čína má prodlémy s pitnou vodou tak veliké, že nechápu jak na jejich venkově lidé ještě vůbec mohou žít,a v Evropě to začíná být také podstatný problém.

Lidí je na planetě prostě moc a naše intenzivní činnost nás postupně zabije. Sebevražda v přímém přenosu.

0 0
možnosti

Skoro všechny civilizace zanikly, takže čemu se divit?

1 0
možnosti

Asi před 40 lety jsem si, v záchvatu touhy po vědění, koupil knížku od akademika Kapici, Teorie, experiment, praxe. Je to takový soubor jeho přednášek a článků, hlavně ze čtyřicátých let, nepříliš záživné čtení. A ten v jednom článku predikuje zánik civilizice, jak ji známe, na rok 2060. A musím dodat, že skoro všechno, co očekával za události ve vědě, technologiích i společnosti (ve čtyřicátých letech!) docela vychází i časově.

1 0
možnosti
  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1015x
Věčný hledač čehokoliv. P.S. kašlu na interpunkci :-)

Seznam rubrik