Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Čeština pak rozlišuje ještě celou další spoustu výrazů a s nimi souvisejících profilů:

- Kremlobot - člověk tapetující internetové diskuse či sociální sítě ruskou propagandou (v praxi J. Hermánek. J. Petřík)

- Kremlofil - člověk s až nezdravou náklonností k Rusku, především k Putinovi (v praxi J. Hermánek. J. Petřík, I. Marek...)

- Kremlent - 1. zaslepený příznivec ruské politiky, 2. člověk najatý a zaplacený pro šíření ruské a proruské propagandy (v praxi J. Hermánek. J. Petřík)

- Kremrole - příznivec či propagátor současné ruské politiky, Kremlu (v praxi J. Hermánek. J. Petřík, I. Marek...)

3 0
možnosti
JS

Závidím každému, kdo okamžitě pozná pravdu podle toho KDO to říká a vůbec nepotřebuje vědět CO říká.

3 0
možnosti
VD

Je to filosofická otázka, samozřejmě u neznámého člověka sleduji CO říká, ale když mi někdo bude desetkrát tvrdit, že země je placatá, tak si hodnověrnost jeho jedenáctého výroku už predikuji. To bohužel ano.

1 0
možnosti
Foto

Jiné příčiny vzniku kremlofila jsou: buď nákaza červenkou, která napadá mozek, nebo podle Werichovy poučky, že každá ideologie musí být pořádně materiálně vyfutrovaná. Častá je kombinace obou.

R^

6 1
možnosti
ZM

dřív se některým lidem říkalo "ztroskotanci a samozvanci v žoldu Západu...." teď pro změnu "kremlofilove..." jenom ti jejich soudci jsou pořád stejní....

4 3
možnosti
Foto

Někteří ano. Ty známe.

Ale jinak je to - každý chvilku tahá pilku.

Nebo se lze domnívat, že by např. pan JH nazval pana JP kremlofilem? ;-D

1 1
možnosti
PK

Svět není idylický a nebyl by ani kdyby se "VŘSR" nekonala a ruský prostor zůstal carský. Cílem civilizačních okruhů je jeden druhého oslabit, podmanit si. Ale přesto bychom měli být spokojeni - Rusové přišli o Pobaltí, většinu Ukrajiny, částečně i Zakavkazí a nemůžeme očekávat jejich nadšení.

3 0
možnosti
Foto

Upřímně řečeno, důvody této spokojenosti nevidím. Budete se radovat, až Španělsko přijde o Katalánsko nebo Velká Británie o Skotsko?

1 1
možnosti
Foto

Kremlofika získate tak, že ho vyrobíte si sám, abyste nějak si vydefinoval nepřítele. Přesně tak probíhá masová produkce havlistů, sluníček atd. Reálně, jak víme, nikdo nikdy takový neexistoval. Vždy existují pouze jednotlivci, nikoliv stádo, nebo hejno.

8 3
možnosti
Foto

I70v67a30n 77M26a61r63e54k

23. 3. 2018 7:45

P Řezníku souhlas. R^

3 0
možnosti
Foto

Je to tak. Z historie víme, že pokud se nedaří doma, je třeba mít "úspěch" venku. I ČSSR měla neustále své nepřátele, onen prohnilý Západ, (kam sice občas zdrhnul i nějaký ten bolševik), a při různých příležitostech se musel protestovat /pamatují pamětníci na hrůzu z Pershingů, které jsme museli zastavit budováním odpalovacích ramp na SS20?

Rusko prostě není schopno vybřednout z průseru, nazvaném VŘSR.

15 4
možnosti
Foto

Tak dezertéři a přeběhlíci se vyskytovali vždy a všude. Zvláště tam, kde úkoly byly tvrdší, tvrdší a tvrdší.

1 0
možnosti
MB

O Rusku nemá smysl psát - Nemožná země, kde možné je nemožné a naopak. Byzantský model vládnutí - Vytvořím ti nepřítele, před kterým tě pak chráním. Mj., jak by bylo jednoduché, kdyby Rusko vstoupilo do NATO ! To bylo nebylo možné, protože 100 letá doktrina by tím padla a skutečný nepřítel by vystoupil na povrch - Byzantsko zkostnatělý korupční systém ... :-)

7 2
možnosti
Foto

A vždyť Rusko chtělo několikrát vstoupit do NATO, což právě dosavadní jeho členské státy vyděšeně odmítaly, protože by tím získalo právo veta.

2 0
možnosti
SN

:-)........Po ránu jste mě pobavil ! Opravdu jednoduché vidění světa. To už je vyšší level pohledu na současnou politiku ! !!!!!!

5 0
možnosti
MB

Nic ve zlém, všechno zlo jde z Východu a Mráz přichází z Kremlu. Je to sice otřepaná fráze, nicméně prosím o příklad - Co dobrého naší zemi Moskva přinesla ? děkuji ... :-)

9 0
možnosti
Foto

Vaše úvahy jsou, pane Dlouhý, tak jednostranné, že spolehlivě pobaví.

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS