Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Určitě jste jako většina obdivoval Klause a ten by řekl, že Váš přístup je falešný. Zeman, který má hodně chyb a tropí často hlouposti, neříká migrace - nula. Ale že bychom měli jako státní útvar sami rozhodovat koho a kolik na své území v nějaké formě přijmeme - dočasný pobyt s pracovním vízem až po vyšší formy integrace. I takový bijec jako Orbán prý přijal 1300 migrantů podle ženevských konvencí, což je jiná kapitola. Ale ne nám vnucovat kvóty či trvalé přerozdělování když je někde migrantů moc.

3 1
možnosti
Foto

což má na starost vláda či parlament, určitě ne Zeman

3 0
možnosti
Foto

Nemyslím, že by se mělo zapomínat na naší dlouhodobou organizovanou ekonomickou migraci, pro níž byly v jedné publikaci třeba někdy v 80A. letech 19. století popsány reálie státu Texas, do Jižní a Severní Ameriky, do konce první republiky, kdy už se mísila s tou politickou. A ta byla skutečně masová. Ba i výzkumný ústav byl na to zřízen.

1 1
možnosti

Kavárna si pochopitelně kufry nesbalí, takže ani vy, pokud se k ní řadíte.

Naopak nás dalších 5 let bude sužovat nadáváním Zemanovi, vnucováním lidem témat, která je nezajímají (třeba práva gayů a lesbiček - ti lidem sice nevadí, ale vadí jim, když jim do tohoto tématu pořád někdo strká nos) a bagatelizováním islámské invaze do Evropy.

USA mi nepřipadá jako vhodný příklad úspěchu multikulturalismu, když původní obyvatelstvo je početně zdecimované a přežívá v několika rezervacích.

Netvrdím sice, že když se nebudeme muslimům bránit, že skončíme po pár generacích taky v rezervacích, ale vyloučit to neumím.

EU už zdaleka není ten Západ, ke kterému v roce 89 všichni vzhlíželi, ona se nám změnila v nedemokratický úřednický moloch, který má neuvěřitelnou schopnost vytvářet problémy, které pak nedokáže řešit.

Myslím si, že migrantská krize je skvělým příkladem toho, jak napřed zavedením neformálního bezvízového styku s některými zeměmí Afriky a Blízkého a Středního Východu problém vyvolat a pak neřešit.

Ekonomických migrantů z příbuzných kulturních okruhů má naše země asi půl milionu. Naštěstí má zatím velmi málo ekonomických migrantů z neslučitelných kulturních okruhů.

Jestli prezident to nebo ono může nebo nemůže je sice zajímavé, ale pro mne jako voliče je podstatné, co si o problémech, které zajímají i mne, myslí. Pokud jsou jeho názory shodné s mými, budu ho volit. Tak jak obdobně uvádí kolega.

Myslím si, že ale názory prezidenta nejsou tak bez vlivu na společenské dění, ať už to je formálně možné nebo ne.

Jistě že populisté mají v případě migrantů skvělou pastvu, ale to není jejich chyba. Ani jejich voličů. Vinni jsou politici, kteří svojí duševní impotencí problém vyvolali a tuhle šanci populistům nabídli..

10 1
možnosti

Lidé jako vy nikdy nepochopí, že nikdo si nemyslí, že nás Zeman stoprocentně ochrání před migrantskou vlnou.

Ale prostě na každém důležitém politickém místě chceme mít člověka, který na tohle má ten správný názor.

Princip:

Fotbalový trenér také ví, že sebelepší pravý záložník nevyhraje sám celý zápas. Přesto chce mít na místě pravého záložníka toho nejlepšího ze všech hráčů, které na tento post místo připadají v úvahu (stejně jako na jakýkoli jiný post, počínaje brankářem a konče hrotovým útočníkem).

Ano, zápas vyhrává celé mužstvo a nejen pravý záložník. Ano, o politice státu rozhodují i jiní lidé a jiné orgány než jen prezident republiky. Přesto je dobré mít post pravého záložníka i funkci prezidenta republiky obsazeny co nejlépe. Každá maličkost se v konečném zúčtování může ukázat jako rozhodující.

Až se bude volit do Senátu též budu vybírat podle vztahu kandidátů nebo jejich stran k migračnímu problému.

10 4
možnosti

Nojo, máte to zmáknutý... Jen aby se nestalo, že než ten mančaft poskládáte, tak pravý záložník už bude trochu z formy. Už teď tak trochu pokulhává...

2 5
možnosti

S demokracií je to těžké. Nastolit jí nelze, to zavání totalitou a sama se taky nezrodí. Teď babo raď:)

4 0
možnosti

autor ve svém čláku prezentuje několik úvah

a. ekonomická migrace není špatně

b. současný příliv migrantů není ekonomická, ale ( sociální*) migrace

c. Zeman to ovlivní stejně jak počasí

d. Politická emigrace není dobře

* to jako, že dó jen po prachách

2 0
možnosti
  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1015x
Věčný hledač čehokoliv. P.S. kašlu na interpunkci :-)

Seznam rubrik