Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vymítání Putina z Kremlu.

Jsou různé způsoby jak se národy zbavují diktátorů. Nejběžnějšími způsoby jsou revoluce, převraty, či atentáty. Jeden sibiřský šaman na to jde ale jinak, rozhodl se Putina vymítat.

Podle jakutského šamana Alexandra Gabyševa je Putin převtělením zlého démona a jako takový škodí lidem , přírodě i Rusku samotnému, a proto on, jakutský šaman , se rozhodl zemi od Putina osvobodit, a to tak, že provede u bran Kremlu obřad vymítání zlého démona.

Na svou první cestu do Moskvy vyrazil Gabyšev počátkem roku 2019. Z Jakutska. 8500 kilometrů. Pěšky.

Možná je to souhra náhod, ale už když šaman zdolával první kilometry se u Putinova objevily nečekané problémy. Konkrétně trhliny v jeho oblíbeném vojenském programu „Ať se nás všichni bojí a uctívají nás „ Napřed se při havárii tajné vojenské ponorkové laboratoře Lašarik během supertajného vojenského experimentu utopilo celkem sedm námořních kapitánů. Supertajným experimentem byl zřejmě pokus s supersupertajným atomovým torpédem Prométeus. Samo supersupertajné torpédo Prométeus pak zřejmě vybuchlo o pár týdnů později na tentokrát netajné vojenské základně poblíž Archangelska, aby tak zvýšenou radiací zaznamenanou následně na celé evropské části Ruska, připomnělo obyvatelstvu, že jsou občané atomové velmoci.

Mezitím Gabyšev pomalu, ale jistě postupoval. Průměrnou rychlostí 20 km za den. Otázka je nakolik je další souhra náhod, že když se šaman blížil k Ulan Ude, ospalém centru Burjatské autonomní republiky, propukly ve městě, poprvé za dobu jeho historie, silné protivládní demonstrace namířené proti zlovůli státní správy.

Jako první si hrozbu, kterou Gabyšev může představovat, uvědomila skupina vládě loajálních baškirských šamanů a začala provádět obřady na jeho zastavení. Tito baškirští šamani se dostali do podvědomí veřejnosti zhruba o rok dříve, kdy na žádost ministra obrany RF Sergeje Šojgu, prováděli na břehu Bajkalu magický obřad , který měl zajistit dlouhou a úspěšnou vládu Putina. Obřad veřejnost trochu šokoval tím, že ve jménu Putinovy stability bylo démonům Bajkalu obětováno pět velbloudů a to poněkud drastickým způsobem – upálením zaživa. V případě Gabyševa však upalovači velbloudů úspěšní nebyli, jakutský šaman lehce pronikl jejich zaklínadly a nerušeně pokračoval směrem na Irkutsk.

V té době již neputoval sám, ale se svými následovníky,které idea vymítání Putina z Kremlu také oslovila , a tak šamanova cesta po západní Sibiři začínala připomínat ruskou variantu slavného běhu Forresta Gumpa napříč Amerikou.

Léto 2019 bylo v Moskvě horké. Tedy aspoň politicky. Po zmanipulovaných volbách do městských zastupitelstev následovala vlna tak masivních demonstrací, že situaci moskevské úřady nezvládaly, do města musely být na potlačení protestů povolány policejní posily z regionů a správu města dokonce dočasně převzala armáda.

Zřejmě pod dojmem vypjaté situace v Moskvě se vláda rozhodla nic nepodcenit a z Moskvy do Irkutska vyrazilo elitní policejní komando. Z Irkutska se zásahová jednotka vrtulníky přemístila do pohraniční oblasti regionu kde nočním přepadem šamanova tábora rozehnala jeho příznivce a samotného šamana zatkla a následně eskortovala zpět do Jakutska, kde skončil ve vazbě. Zde ovšem policie narazila na důkazní nouzi. Ruský parlament sice v poslední době chrlí jeden zákaz za druhým, ale na zákaz provádění obřadu vymítání démonů na Rudém náměstí ruští zákonodárci pozapomněli a tak byl Gabyšev na podzim 2019 z vazby propuštěn, odvezen do rodné vesnice a byl mu udělen zákaz vesnici opustit. Tak skončil první pokus.

Šaman dal ovšem jasně najevo, že zákaz nebude respektovat a již v prosinci 2019 vyrazil na cestu do Moskvy znovu. Způsobil tak největší manévry jakutské policie v historii. Tentokrát šel šaman po vedlejších a lesních cestách tajgou , mimo hlavni trasy, a tak byl dopaden až po třech dnech.

Když na jaře 2020 oznámil novou, již třetí výpravu na Moskvu, byly vzpomínky policistů na zimní bloudění po tajze ještě příliš živé a tak zásahová jednotka vyzbrojená nejen neprůstřelnými vestami, ale také amulety proti uřknutí , zatkla Gabyševa radši rovnou doma.

Tentokrát se úřady rozhodli s Gabyševem naložit podle starého osvědčeného receptu KGB na sovětské disidenty, a uvalili na něj nucenou psychiatrickou léčbu. V létě 2020 propukly v souvislosti s zatčením oblíbeného místního gubernátora mohutné protivládní protesty v Chabarovsku a úřady přestaly Gabyševu věnovat pozornost a v tichosti ho propustily.

V současné době , po krátké rekonvalescenci z nucené léčby, šaman oznámil další , již čtvrtou výpravu do Moskvu. Poučen předchozími problémy však akce doznala určitých změn. Hlavně nikde neuvádí důvod své výpravy, dále již od počátku vyráží doprovázen svými příznivci a nikoliv pěšky, ale na koni, Termín zahájení výpravy si stanovil na březen 2021. Jaká bude reakce státních orgánů to se budeme muset nechat překvapit.

S trochou nadsázky lze říct, že šaman svého cíle v roce 2020 dosáhl ač prakticky neopustil Jakutsko. Putina sice z Kremlu nevyhnal jakutský šaman, ale epidemie koronaviru, a ne z tohoto světa, ale pouze do jeho podmoskevské rezidence , ale kdo ví jaké síly šaman v boji proti démonu použil a popřípadě ještě použije.

Jistě mnohým tato historka z současné ruské reality může připadat úsměvná a aktivity šamana Gabyševa poněkud ujeté. Mně ovšem na celém příběhu fascinuje spíš hysterie ruských státních orgánů. Která pomalu nutí k zamyšlení, jestli na tom povídání o démonovi v Kremlu není něco pravdy. Proč by jinak jeho přisluhovači tak hysteřili, ne ?

Autor: Václav Dlouhý | úterý 12.1.2021 20:14 | karma článku: 18,68 | přečteno: 367x
  • Další články autora

Václav Dlouhý

Spravedlnost made in Putin

Dnes byl v Moskvě odsouzen opoziční politik Alexej Navalný na 2 roky a 8 měsíců vězení nepodmíněně. Nezájem Ruska o světové mínění je samozřejmost, ale Kreml odsouzením demonstruje i nezájem o vlastní zákony.

2.2.2021 v 18:58 | Karma: 24,55 | Přečteno: 521x | Diskuse| Společnost

Václav Dlouhý

Šaškárna Navalného nebo Zemana ?

Naše hradní ztělesnění všeho moudra po delší době opět promluvilo a hodilo mezi spodních deset milionů zase pár intelektuálních perel. Mne osobně zaujaly jeho perly o Navalném.

1.2.2021 v 8:25 | Karma: 28,64 | Přečteno: 851x | Diskuse| Společnost

Václav Dlouhý

Kam ještě klesne Kreml ?

Několikrát jsem chtěl v poslední dny napsat blog na téma další kremelské zvrhlosti, ale než jsem se k tomu dostal, tak režim vyrukoval s další a další. Teď ale klesl opravdu na dno. Pro boj s opozicí zneužívá i děti.

21.1.2021 v 21:21 | Karma: 21,64 | Přečteno: 585x | Diskuse| Společnost

Václav Dlouhý

Svérázy Putinovy diktatury

Dnešní odpoledne jsem spolu s dalším milionem diváků sledoval stream o návratu Alexeje Navalného do Moskvy. Návrat nuly, jak ho označují místních kremlotrolové, byl docela dramatický a odhalil ubohost současného Putinova režimu.

17.1.2021 v 21:09 | Karma: 28,93 | Přečteno: 719x | Diskuse| Společnost

Václav Dlouhý

Návrat ztraceného Navalného.

Tento týden ruský politik oznámil, že ukončuje svoji rekonvalescenci v Německu a v neděli 17.1. se vrací do Moskvy. Leteckou linkou Berlín-Moskva ruské společností s výmluvným názvem Poběda ( Vítězství).

14.1.2021 v 17:26 | Karma: 19,21 | Přečteno: 760x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Co v EU prosadili čeští europoslanci? Nabíječky i Erasmus, připomínají se

28. dubna 2024

Premium V Bruselu a Štrasburku proběhlo v týdnu velké loučení. Ve stávajícím složení se totiž europoslanci...

Děti na Haiti cestou do školy překračují mrtvoly. Misie z USA líčí praktiky gangů

28. dubna 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v USA Co mi vyprávěli po telefonu známí z Haiti, k nimž tam jezdím: školy a obchody se řídí podle toho,...

Zastřelili ho, pomočili a pověsili. Jak vznikla fotka mrtvého Mussoliniho

28. dubna 2024

Seriál Doufal, že uteče a i s milenkou dožije v bezpečí. To by se však víc než dvě dekády nesměl chlubit...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18,  aktualizováno  21:55

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1015x
Věčný hledač čehokoliv. P.S. kašlu na interpunkci :-)

Seznam rubrik