Kremlojedi

30. 11. 2018 21:09:07
Valnou část svých blogů věnuji tématu ruského trollingu. Ne tomu oficiálnímu,prolhanému, ale promyšlenému, manipulativnímu, schovanému za falešnou upřímnost a zkreslená fakta. Ale trollingu dobrovolnému, od různých všeznalců.

Trollení, těchto dobrovolných myslitelů , zmanipulovaných profesionály, mě fakt docela štve.Hlavně proto, že často mám dojem, že jen papouškují cosi, o čem neví reálně vůbec nic.

Jsem Čech , nijak zvlášť se tím nepyšním, ale i tak, jako optimista si říkám, že jsme přece normální a inteligentní národ. No, ale když čtu některé diskusní příspěvky, tak o tom občas dost silně pochybuji.

Já taky často diskutuji, ale aspoň doufám, že jen v těch případech kdy:

  • Článek je tak absurdní, že si přímo říká o komentář
  • Článek se vyjadřuje k tématu, kterému rozumím, nebo se týká mých životních a společenských hodnot.

Své životní a společenské hodnoty si tvořím na základě znalostí a zkušeností , věřím jim, a dokážu je obhájit nebo aspoň logicky a fakticky obhajovat. A proto si myslím, že se můžu k takovým tématům vyjadřovat.

V případech, kdy si nejsem jistý svojí pozicí a pravdou, minimálně kvůli absenci osobní zkušenosti a podrobných znalostí tématu, tak jsem zticha. Například jsem nikdy nekomentoval články ohledně bývalé Jugoslávie, nebo genocidy Rohingů nebo třeba Izraele. Poslední, i když židofil, i přes osobní sebezapření.

Nedávno jsem četl další komentář pana Votápka a i reakce na ten komentář. Oportunistické reakce všeznalců všeho.

Generální konzulát ČR v Petrohradě , kde pan Votápek úřadoval, si dobře pamatuji. Stanice metra Černyševská, průchodem na hlavní, přes cestu do parku, přes park po úhlopříčce doprava, po mostu přes jezero, kde byly v roce 1986 v 30ti stupňových mrazech kachny přimrzlé k ledu, východ v rohu parku, nalevo pravoslavný kostel , tehdy předělaný na sklad brambor , na pravém rohu pultové Potraviny s cedulí „Zde vydáváme potravinové balíčky pro veterány blokády Leningradu“. Kolem Potravin rovně a tak po sto metrech milicionář, na baráku česká, tehdy československá vlajka, a cedulka generální konzulát. Zajímavé, že si i po sedmadvaceti letech vybavuji cestu poslepu, není divu , chodil jsem si tam pro stipendium pět let, pravidelně každé dva měsíce, ale přitom jméno ulice si nepamatuji.

Tehdejší rudý konzul nebyl Votápek, byl z východní části Československé socialistické republiky, federální parita, v Moskvě Čech v Petrohradě Slovák. Taký klzký Babišovo ujo to bol. Vypátrali jsme , že ČSSR a Finsko mají bezvízový vztah, tj. nic nám nebrání i v dobách hlubokého totáče vyrazit na víkend do Helsinek. „ Nikam něpojdětě, keď som tam bol posledne , dostal som pokutu, za ojeté zimné gumy“ pravila ona perla socialistické diplomacie, a tak jsem svůj první helsinský mekáč v životě, schroupal až v únoru 1990. To už jsme se ho na nic neptali, sedli do vlaku a prostě jeli.

A tak sleduji z nostalgie Rusko i dnes. V mládí , prožitém ve státě ČSSR jsem si vypěstoval , díky hmatatelnému kontrastu mezi realitou a propagandou, alergii na levnou manipulaci a politickou lež. Ne, že by jí u nás bylo málo i dnes, ale Putinovo Rusko v současné době skutečně překonává vše co je myslitelné. Ale nežijeme v době samizdatového cyklostylu, a naštěstí Putinova propagandistická mašinerie si sice pěstuje ideologické trolly, ale zapomněla na odvrácenou stranu mince. A tak ji to na domácí scéně zatím nezablokovaným FB a Youtube vrací opozice. A ne ideologickými a populistickými kecy, ale realitou.

A ta vůbec není dobrá, ekonomicky totiž dlouhodobě diktatura se svými monopoly, exkluzivitami a výhradními právy vždy realitu deformuje. Což mě ostatně děsí i u nás a v EU. Babišovy mafiánské monopoly a honba za dotacemi, regulace Bruselu je jen jiná forma Putinovy demokratické diktatury , ale není argument pro podporu toho samého jen , ve špinavějším a smradlavějším kabátě.

Takže milí konzumenti propagandy kremelských trollů, jak napovídá článek , dovolil jsem si vás označit jako Kremlojedy, ještě jednou Vás prosím

  • Naučte se rusky
  • Pokud rusky umíte, zkuste si najít informační zdroje jiné než Rossia 1, Rossia Today atd. A Až je najdete , tak si zkuste udělat objektivní představu o realitě, a přitom se tázat. Co o tom vím já ? A co o tom ví ti, co v tom žijí ?

Pokud nevíte kde hledat jiné názory dovoluji si nabídnou pár alternativ:

Začínající bloger pod jménem Alexandr Thorn, netuším kdo to je , ale věřím, že tento blog , věnovaný zadržení ukrajinských lodí v Kerčském průlivu dokáže pochopit i znalec RJ B2.

minimum shlédnutí není argument, dotyčný začíná, ostatní jsou renomovanější. Moji oblíbení:

Alexandr Baloo

https://www.youtube.com/watch?v=BLu7bQVtvjs&t=6s

Zprávy supervelmoci

https://www.youtube.com/watch?v=foKr2uGCX4I&t=13s

Sotnik TV

https://www.youtube.com/watch?v=5Yx7FUOhASk

Dále si můžete vygooglit DožďTV ( oficiální opozice) Alexandr Navalnyj, OmTV, Kamikadzedead atd, atd, velký bratr Youtube Vám nabídne hodně dalších variant.

A až to vše shlédnete, zanalyzujete, porovnáte s oficiální ruskou propagandou a svým vlastním svědomím a realitou , tak se budu velice těšit na diskuze s Vámi. No a pokud víte, že to je tak jak je, jen proto, že to víte. A Vy víte , že víte jen to co je správné, tak Vám blahopřeji k titulu Kremlojeda, jo a mimochodem , kdyby jste, nedej bože , rozhodně Vám to nepřeji, chytli malárii tak si nechte pustit žilou. To vždycky pomáhalo, už našim praprapradědům ( pokud předtím tedy stihli počít našeho prapraděda ).

Autor: Václav Dlouhý | pátek 30.11.2018 21:09 | karma článku: 30.62 | přečteno: 2050x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 46 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 11.50 | Přečteno: 100 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 4.38 | Přečteno: 127 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 14.42 | Přečteno: 193 | Diskuse

Filip Vracovský

Jak to vypadá Mordor ( Rusko ) už nám klepe na dveře ?

Krátká předsváteční úvaha ... Taky vás některé uklidňující zprávy spíš rozruší ? Račte vstoupit .....

28.3.2024 v 9:00 | Karma článku: 13.74 | Přečteno: 356 |
Počet článků 135 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1010

Věčný hledač čehokoliv. P.S. kašlu na interpunkci :-)

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...