Emigranty v Česku nechceme.

25. 08. 2018 15:14:08
To, že ČR je na protiimigrační vlně chápe každý. Ani já nejsem vyjímka. Ale vadí mi , že se neřeší detaily. Uprchlíky nechceme! Proč a proti jakým imigrantům vlastně jsme? Zeman , Babiš, Okamura nás zachraňují. Před čím ?

Vloni, mimo sezónu, jsem jel autem do Barcelony. Na zpáteční cestě jsem měl víc času a tak, jsem se zastavil v Figueres, rodišti Salvadora Dalího. Má tam muzeum a celé město ho připomíná. Surrealista Dalí na své rodné město určitě momentálně shlíží z onoho světa s pobavením. Stalo se surrealismem v praxi. Na centrálním sůku , bývalém hlavním náměstí, starci v prostěradlech pokuřují vodní dýmky, městem proudí davy žen v hidžábech, nikábech a jiných pytlovitých módních výstřelcích poslední španělské módy. V turistické sezóně na Costa Brava se to asi ztratí, ale v listopadu, kdy jsou tam jen místní, na mě osobně to působilo opravdu surrealisticky. Jako dílo nejslavnějšího rodáka Figueres.

Ano, taky nechci v Česku uprchlíky. Ne protože by mi vadili, jak jsem kdysi psal ve svém blogu https://vaclavdlouhy.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=499700 , mám kamarády od Lagosu po Bangkok. Ale proto, že nerozumím logice, proč musíme každého Afričana nebo Asiata, který si nějak sežene doma pár tisíc éček na cestu, živit. Nechápu , v čem je humanita, že musíme živit zrovna ty, kteří si ty tisíce éček dokážou sehnat, a kašleme na ty , kteří tyto možnosti nemají, a podle logiky jsou vlastně ti nejpotřebnější. Nechápu, proč máme podléhat citovému vydírání každého , kdo se vrhne na duši od náklaďáku v Libyi do moře s předpokladem, že ho vyloví a odvezou do Evropy.

Nějakou dobu jsem žil v severní Itálii ve Varese, malém městě nedaleko Milána. Nechápu jaký je ekonomický přínos od migrantů , kteří se živí tím , že na červenou pobíhají mezi auty a nabízí různé nesmysly. Totéž v Barceloně na Katalánském náměstí, nebo nábřeží mezi Kolumbovým památníkem a Maremagnum. Na dece rozložené čínské padělky kabelek, brýlí a jiného spotřebáku. Deka s provázky v rozích, takže v případě potřeby jí může africký prodejce bleskově změnit v pytel, který si hodí na záda. Taky se ostatně při příchodu policie do inkriminovaných míst, se naráz okolo pohybuje nezvykle mnoho Afričanů s pytli na zádech. V čem je ekonomický přínos?

Nechápu. A nikde jsem to nezjistil. ALE.

Před rokem jsem dostal v naší fabrice nechtěný vedlejšák. Chybí nám lidi, a tak jsme začali brát agenturní pracovníky z Ukrajiny. Díky znalostem ruštiny se ze mě stal nechtěný koordinátor a překladatel.

Nejsme bohužel balírna ani montovna. Je to těžká, byť relativně dobře placená práce, ale podmiňuje to určitý talent a zájem skutečně pracovat. Takže zdaleka ne všichni agenturní Ukrajinci a Bělorusové nám vyhovují. Ale dost se jich našlo. A stojíme o to, aby u nás byli na stálo. A máme smůlu. Po třech měsících musí odjet a nevrací se, protože nedostali nové vízum. A nedostanou ho proto, že prostě proto.

Zeman, Babiš, Okamura, mimochodem mě napadá, poslední dva by měli mít s cizineckou policií taky své zkušenosti, nás chrání před uprchlíky. Chrání nás dokonale.

A o tom to je. Z pohledu zaměstnavatele klidně zaměstnáme třeba Mongoly, pokud budou ovládat danou problematiku.

Takže bizard současné situace je pro mě v tom, že ilegální imigranti, kteří porušují snad všechny zákony, které lze porušit, akceptujeme a krmíme, a migranty kteří chtějí být v Česku legálně a jsou skutečně přínosem nepřijímáme.

A proč? Protože: Zákon je zákon, a vůl zůstane volem. ( D.Landa Kytky pro tebe )

Autor: Václav Dlouhý | sobota 25.8.2018 15:14 | karma článku: 39.40 | přečteno: 1850x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 7.73 | Přečteno: 79 | Diskuse

Filip Vracovský

Jak to vypadá Mordor ( Rusko ) už nám klepe na dveře ?

Krátká předsváteční úvaha ... Taky vás některé uklidňující zprávy spíš rozruší ? Račte vstoupit .....

28.3.2024 v 9:00 | Karma článku: 8.44 | Přečteno: 220 |

Michael Laitman

Odhalení tajemství Knihy života

Jeden mudrc kdysi řekl: „Člověk musí získat jak vědomosti, tak moudrost.“ Na otázku, jaký je mezi nimi rozdíl, odpověděl: „Vědomosti se získávají čtením knih, moudrost se získává čtením knihy, kterou jsi ty sám.“

28.3.2024 v 4:14 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 28 | Diskuse

Tadeáš Firla

KSČM a Jan Ámos Komenský

Myslím, že politické, nebo náboženské symboly mají veliký význam a pro některé lidí hodně znamenají. Dnes jsem si všiml dvou. Vedle sebe ve skříňce - logo KSČM a portrét Jana Ámose Komenského. Je to změna mysli, nebo pouhá fraška?

28.3.2024 v 1:25 | Karma článku: 8.97 | Přečteno: 134 | Diskuse

Václav Kunft

Krásná česká královna Viola Těšínská.

O Viole Těšínské je zoufale málo písemných zmínek. Není divu, nebyla příliš významná a manželkou panovníka byla pouze rok. O to víc může pracovat fantazie.

27.3.2024 v 15:05 | Karma článku: 14.75 | Přečteno: 345 | Diskuse
Počet článků 135 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1010

Věčný hledač čehokoliv. P.S. kašlu na interpunkci :-)

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...