Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kdo chce zabít Skripala ? II.

Jeden blog jsem již tomu věnoval. Z pohledu nikoliv faktů, ale otázky Cui bono ? A vyšel mi Putin. Teď jsem narazil na zajímavý dokument a fakta. Obávám se ale , že trolly znova nepotěším, vyšel mi – Putin.

V minulém blogu na toto téma https://vaclavdlouhy.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=658114 , jsem vycházel z blogu Navalného a protože mi jím nastíněná logika dávala smysl, tak jsem více méně přeložil jeho úvahy do češtiny.

Kauza Skripal je znova aktuální a předpokládané americké sankce za ní , momentálně opravdu hýbou ruskou společností.  A není nutno ani být rusofilem, aby si toho jeden všiml. Stačí být ekonomem a sledovat devalvaci rublu v přímém přenosu prostřednictvím kursovních lístků, specialisté mohou pak sledovat třeba akcie Sberbanky, které hrozí, že pokud sankce dopadnou, tak jak američané vyhrožují, nebude schopna provádět platby v USD.

Bohužel se živím prací, a tak nemám až tak moc času sledovat média, zda aspoň některé dalo kauze Skripal smysluplné vysvětlení, z lenosti se spoléhám na idnes. A musím se přiznat, že jsem možná rozhodující vysvětlující článek přehlédl, ale to co jsem o kauze Skripal četl tady, no, žádná sláva. Jedni se rozhodli, druzí odmítli a nic co by šlo uchopit.

Proto mě docela zaujal dokument nazvaný „ Encyklopedie zločinů kremelské OPG (Organizované zločinecké skupiny )“ https://www.youtube.com/watch?v=o7t90KN0Lz4 . Dokument se nevěnuje jen kauze Skripal, snaží se obsáhnout divoká devadesátá, kdy  Putin co by asistent petrohradského starosty Anatolie Sobčaka ( otce pseudoopoziční kandidátky v posledních Putinových volbách ) implementoval v Petrohradě spolupráci mezi státní administrativou, mafií a podnikáním až po drogové skandály.

Kauze Skripal se pořad věnuje od 23:00 do 39:00 minuty. A dává mi vcelku jasné odpovědi na otázky proč Putin. Jen nechápu,  proč tyto fakta nebyly třeba v článcích na idnesu.

Proč Putin?  I.

Skripalovi a následně dvojice místních bezdomovců byli otráveni jedem z skupiny bojových látek zvaných Novičok. Při čtení  zpráv na idnesu jsem získal dojem, že zřejmě někdo z nějakého zapomenutého nebo tajného skladu uzmul danou látku a otrávil jí Skripala. Což je samozřejmě blbost. Uvedená látka byla vyrobena na objednávku a navíc s přesně danými vlastnostmi ( jako například malá koncentrace a z toho plynoucí opožděný účinek ) Vzhledem k charakteru jedu bylo nutné také vyrobit protijed, který si útočníci museli před akcí aplikovat, jinak by to asi byla akce pro kamikadze. A taky bezpečný obal, který pak našli oni nešťastní britští bezdomovci.

Logika – za útokem stál nějaký stát. Kdo jiný by měl technické možnosti takhle složitou vraždu připravit, a proč by to dělal? Jaký stát ? Možná ten, který tuto látku vyvinul a má s ní zkušenosti?

Po útoku Britové zanalyzovali několik tisíc hodin záznamů videokamer v kombinaci s programy na vyhledávání obličejů. Výsledek čtyři osoby, s kterými by britská policie ráda promluvila. Problém je v tom, že neexistují, resp. přiletěli do Británie a obratem po akci uletěli, s pravými  ruskými dokumenty, ale s neexistujícími jmény .

Proč Putin ? II.

Kdo a proč by vraždil odhaleného dvojitého agenta v důchodu? Svoje  si odseděl. Bylo spousta možností jak ho zlikvidovat a ani pes by po něm neštěkl.

Problém je, že Sergej Skripal nebyl v důchodu. Nebo jinak řečeno byl pr.duch. ( pracující důchodce) a zaměstnával ho jeho dobrý známý, jistý  Christopher Steele. https://cs.wikipedia.org/wiki/Christopher_Steele. Když zůstaneme u Wikipedie, tak asi nejdůležitější je kapitola nazvaná : 2017: Svazek Trump-Rusko (známý také jako svazek Steele) na kterém se pr.duch. Skripal podílel.

A jsme znova u sankcí.

Jiný pr.duch. Zeman určitě za svůj projev ve školní angličtině o fait accompli na Krymu a výzvě k ukončení sankcí, jistě dostal od Putina jako poděkování matrjošku v podobě ovečky. Ale buďme realisté jako Putin. Prohlášení Spalovače trenek má na konec sankcí zhruba stejný vliv jak tanec domorodců na přivolání deště ( jako esoterik si dokonce myslím, že domorodci mají větší šanci ).A sankce Putinovo Rusko skutečně likvidují. Za čtyři roky je dostatek hmatatelných příkladů.

Proto Putin velice aktivně  podporoval zvolení Trumpa s nadějí na zrušení sankcí. S touto vizí se ostatně Trump ani netajil.  Druhá věc je, jestli by to Trump , i bez ohledu na Steeleho zprávu dokázal. Ale účast zrádce na další protiruské aktivitě, navíc extrémně důležité,  byla to, co zpečetilo Skripalův osud .

Proč Putin ? III. ( Můj osobní názor )

Zjednodušeně, i  tak je to dlouhý blog, prostudujte si Putinovu biografii. A sestavte si jeho psychologický profil. Mafiáni rádi používají symboly. Pírko něčeho někde, podříznutý králík před vchodem  atd,.. Můj názor je, že Putin opravdu chtěl neoficiálně Británii zastrašit.  Jed, vyvinutý u nás, ale může ho mít kde kdo.  Jo ruské pasy, ale lidi neexistují. Dokažte to ! Ale hlavně zrušte ty sankce,  jinak se neznám !!!

A proč to píšu ? Mám Rusy rád a lituju je, že se trotlů a maniaků , kteří jim vládnou nemůžou posledních 800 let zbavit, ale nic víc a nic míň.

Co mě , ale znervózňuje daleko víc, že se nám tu potuluje trestně stíhaný estébák , který mě psychologickým profilem i činy připadá jako  Putin v bleděrůžovém.  

A to skutečně nechci , abychom  skončili jako východní oligarchostán, kde se budou propagovat fiktivní úspěchy, patriotismus a požadavky na dobrovolnou bídu ve  světle budoucího ráje.

Tak to snad někomu oči otevře.

Autor: Václav Dlouhý | neděle 12.8.2018 0:26 | karma článku: 26,57 | přečteno: 2038x
  • Další články autora

Václav Dlouhý

Spravedlnost made in Putin

Dnes byl v Moskvě odsouzen opoziční politik Alexej Navalný na 2 roky a 8 měsíců vězení nepodmíněně. Nezájem Ruska o světové mínění je samozřejmost, ale Kreml odsouzením demonstruje i nezájem o vlastní zákony.

2.2.2021 v 18:58 | Karma: 24,55 | Přečteno: 521x | Diskuse| Společnost

Václav Dlouhý

Šaškárna Navalného nebo Zemana ?

Naše hradní ztělesnění všeho moudra po delší době opět promluvilo a hodilo mezi spodních deset milionů zase pár intelektuálních perel. Mne osobně zaujaly jeho perly o Navalném.

1.2.2021 v 8:25 | Karma: 28,64 | Přečteno: 851x | Diskuse| Společnost

Václav Dlouhý

Kam ještě klesne Kreml ?

Několikrát jsem chtěl v poslední dny napsat blog na téma další kremelské zvrhlosti, ale než jsem se k tomu dostal, tak režim vyrukoval s další a další. Teď ale klesl opravdu na dno. Pro boj s opozicí zneužívá i děti.

21.1.2021 v 21:21 | Karma: 21,64 | Přečteno: 585x | Diskuse| Společnost

Václav Dlouhý

Svérázy Putinovy diktatury

Dnešní odpoledne jsem spolu s dalším milionem diváků sledoval stream o návratu Alexeje Navalného do Moskvy. Návrat nuly, jak ho označují místních kremlotrolové, byl docela dramatický a odhalil ubohost současného Putinova režimu.

17.1.2021 v 21:09 | Karma: 28,93 | Přečteno: 719x | Diskuse| Společnost

Václav Dlouhý

Návrat ztraceného Navalného.

Tento týden ruský politik oznámil, že ukončuje svoji rekonvalescenci v Německu a v neděli 17.1. se vrací do Moskvy. Leteckou linkou Berlín-Moskva ruské společností s výmluvným názvem Poběda ( Vítězství).

14.1.2021 v 17:26 | Karma: 19,21 | Přečteno: 760x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

KOMENTÁŘ: Na vině je přece vždycky žena... Feriho případ odstartoval změny

24. dubna 2024

Premium Tři roky nepodmíněně a zaplacení odškodného třem obětem. Takovým potvrzením rozsudku v pondělí...

Opilá policistka, která zaklekla dívku před klubem, nijak potrestaná nebyla

24. dubna 2024  9:55

Policista, který v únoru na pražském Smíchově brutálně napadl a zaklekl 19letou dívku, byl zproštěn...

Šojguův zástupce skončil v poutech, za vzetí obřího úplatku mu hrozí vězení

24. dubna 2024  9:36

Ruské úřady v úterý večer informovaly o zadržení náměstka ruského ministra obrany Timura Ivanova...

Konec výjimky, Stanjura chystá daň na tiché víno. Lidovci nejsou proti

24. dubna 2024  9:16

Výjimka ze spotřební daně pro tiché víno, kterou loni při jednání o úsporném balíčku uhájili...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1015x
Věčný hledač čehokoliv. P.S. kašlu na interpunkci :-)

Seznam rubrik