Facebrass (Facepráskač)

26. 07. 2018 22:49:08
Že je v Rusku diktatura nepochybuje skoro nikdo.Jen někdo je placený za to,že to zpochybňuje. To,že je riskantní kritický příspěvek v ruských sociálních sítích je jasné každému, novum je,že stejné hrozí i uživateli Facebooku.

Osobně FB mám, ale moc ho v poslední době nepoužívám. Reposty milionů kravin sdílené mými známými, vlezlá reklama a otravné upozornění na cosi , vyanalyzované jakýmsi algoritmem, jako pro mě zajímavá aktivita, mě otravují a zbavují pocitu soukromí.

Vůbec na různé požadavky povolení přístupů k nějakým mým údajům, rozšíření registračních údajů atd. ignoruji, v nevyhnutelném případě plním falešnými daty. Občas by mě i zajímalo, jak v důsledku systém vyhodnotí marketingový potenciál 118 leté černošky z Grónska . Možná bych se to dozvěděl kdybych si četl poštu na adrese cyrylaCMG@gmail.com. Jenže já to nečtu . Už z toho důvodu, že jsem zapomněl přístupové heslo. Bylo to něco jako 5fd4h5hghmfj5 , nebo 48gjj4jf+u5t4, už fakt nevím.

Možná je to pro někoho sranda. Byť máme Bureše a ten nekecá a maká, až se z něho kouří, myslím ,že mu ještě nějakou dobu bude trvat , než se domaká do internetové cenzury. Jsou důležitější věci – kauza Čapák, dotace Agrofertu, výběr na koho naši zakleknou , a spoustu jiného. Takže jsme v pohodě , zatím , asi ,snad, možná, tedy aspoň doufám..

Ale jsou státy, kde jsou dál, a vláda zkorumpované oligarchie je tam už institucionalizovaná. Jako náš bývalý , a Spalovače trenek, i budoucí vzor – Rusko.

To že oblíbené ruské sociální sítě Odnoklassniki ( spolužáci ) a VK – V kontaktě ( ve spojení) práskají své uživatele jak na běžícím pásu, lze pochopit. To, že policejní orgány využívají tyto data k perzekuci, lze vzhledem k diktatuře taky pochopit. Dokonce se objevují návody a instrukce čeho se vyvarovat. Myslím ,ale že jsou marné, protože policejní mašinerie je vynalézavější a kdo chce psa bít ...Objevují se i konkrétní příklady totální absurdity.

Například 23 letou dívku obvinili v propagaci extremismu a hrozí ji 6 let nepodmíněně a to za to že v roce 2015 sdílela na svém profilu fotku pravoslavného procesí brodícího se blátem rozbahněných ruských cest, doplněnou citátem Gogola. Nejsem znalec Gogola a redakce text nezveřejnila z obavy před vlastní persekucí, tak si domýšlím. Gogol je pro mě něco jako předchůdce Kafky a tak to asi bylo něco hodně absurdního, ale nevím.

Odkaz https://www.youtube.com/watch?v=GcVFcvneStk

Podotýkám , že v Rusku být obviněn z extremismu není žádná sranda, bez ohledu na soud máte okamžitě zablokovaný bankovní účet , nemůžete vycestovat ,a pokud jste zaměstnancem nějaké státní, či jinak významné firmy, tak jste taky nezaměstnaný.

Je vcelku logické, že Rusové, kteří cítí potřebu se k něčemu ve společnosti kriticky vyjádřit prchají na zahraniční sociální sítě s nadějí, že tyto, jejich údaje ruské policii neposkytnou. Jestli to tak skutečně je, se ukáže 18. srpna.

Podstata je marginální, ale možné důsledky jsou celosvětové.

Během mistrovství světa ve fotbale ukazovalo Rusko svoji lidskou tvář tak aktivně, až se mnohé autobusy, s zahraničními fanoušky, kvůli častým silničním kontrolám ani nestihly dostat na zápasy. Jeden ruský právník se na cestě do Kazaně připletl do kolony autobusů s fanoušky, a na jedné z kontrol měl konflikt s arogantním dopravákem. Následně neodolal a zveřejnil incident na svém profilu na FB a dotyčného inspektora označil jako duraka. Mimochodem slavné Kodetovo pelíškovské duraci je blbě, správně je duraky ( doufám, že se Vám to nebude už nikdy hodit ) – česky hlupáci, blbci. Následovala žaloba dotyčného inspektora duraka a požadavek na omluvu a finanční satisfakci 40,000 rublů ( cca 20,000 Kč, za měsíc bude i míň).

Vůl zůstane volem. Omluva: „Inspektor dopravního inspektorátu XY NENÍ blbec“ bude určitě znít zajímavě, ale podstata je v něčem jiném. Žaloba se opírá o údaje o uživateli profilu FB, které ji údajně poskytla společnost Facebook. Jestli to tak skutečně je, či je to další Putinova finta , se snad ukáže na soudu.

Ale pokud FB skutečně tyto údaje ruské policii poskytl, je to podle mne větší skandál než nedávno propíraná kauza Cambrigde Analytica . A tak čekám. Do 18.8. a uvidíme. Ale jsem připravený na to, že v případě pochybností svůj účet na FB definitivně mažu. A vzhledem k Burešovi mě od tak nějak ledna 2019 najdete na blogu idnes pod jménem Pepek Vyskoč, pokud teda najdu příslušnou falešnou občanku.

Kauzu jsem našel na tomto odkazu https://www.youtube.com/watch?v=XNIVRN-aDjs

Autor: Václav Dlouhý | čtvrtek 26.7.2018 22:49 | karma článku: 14.40 | přečteno: 410x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 36 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 10.35 | Přečteno: 132 | Diskuse

Filip Vracovský

Jak to vypadá Mordor ( Rusko ) už nám klepe na dveře ?

Krátká předsváteční úvaha ... Taky vás některé uklidňující zprávy spíš rozruší ? Račte vstoupit .....

28.3.2024 v 9:00 | Karma článku: 9.83 | Přečteno: 275 |

Michael Laitman

Odhalení tajemství Knihy života

Jeden mudrc kdysi řekl: „Člověk musí získat jak vědomosti, tak moudrost.“ Na otázku, jaký je mezi nimi rozdíl, odpověděl: „Vědomosti se získávají čtením knih, moudrost se získává čtením knihy, kterou jsi ty sám.“

28.3.2024 v 4:14 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 31 | Diskuse

Tadeáš Firla

KSČM a Jan Ámos Komenský

Myslím, že politické, nebo náboženské symboly mají veliký význam a pro některé lidí hodně znamenají. Dnes jsem si všiml dvou. Vedle sebe ve skříňce - logo KSČM a portrét Jana Ámose Komenského. Je to změna mysli, nebo pouhá fraška?

28.3.2024 v 1:25 | Karma článku: 9.10 | Přečteno: 146 | Diskuse
Počet článků 135 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1010

Věčný hledač čehokoliv. P.S. kašlu na interpunkci :-)

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...