Existuje Bůh ?

30. 06. 2018 10:34:41
Dokažte to ! Tvrdí ateisté. Existenci Boha nelze materialisticky dokázat, proto je to taky víra, odporují věřící. Změřte pozitivní energii na pracovišti voltmetrem. Blbost. Pro mě osobně důkaz existence Boha existuje – fakt Náhody

I náhodu se snažíme osedlat. Teorií pravděpodobnosti, koeficientem chyby a jinými racionálními metodami. Je to nesmysl, i matematicky, protože i koeficient chyby musí logicky mít svůj vlastní koeficient chyby, který má samozřejmě další koeficient chyby a tak stoprocentní jistoty se i s ateistickým přístupem nemáme možnost dobrat nikdy.

Tak fajn, Bůh náhoda existuje. Je to fakt. Jeden den jsme jmenovaný premiér a druhý den vězeň 125682 Bureš na ranním nástupu. Jeden den atraktivní celebrita, další šašek národa. Máme harmonickou rodinu a další den sbíráme vajgly na zastávce autobusu a pak vyhrajeme miliardu v jackpotu. OK máme tady Boha Náhodu

Ale pak nastupuje další lidská vlastnost. Jak s faktem existence Boha naložit tak, abychom to poznání využili ve svůj prospěch. Je tu Bůh Náhoda. Nemůžeme ho racionálně ovládnout. Je to víc než my a tak si to zaslouží naši úctu.

A jsme v tom zas. Koho máme jako lidi rádi ? Toho kdo nám zezadu leze hluboko někam . A Bohu se to určitě bude taky líbit, když mu někam polezem. Tak mu budeme stavět chrámy, na jeho počest ženy zabalíme do pytlů a šátků, a pro něj se budeme organizovaně postit a kvůli němu budeme pořádat procesí do Mekky, Vatikánu, omývat se v Ganze . Vše ve jménu slávy Boha Náhody. Jo a i když nevíme proč , nebudem jíst prasata. Prostě lidi. Vymyslíme pravidla, jak se On má uctívat. Ale proč?

Možná jsem jediný blbec, ale nemůžu se zbavit otázek. Proč bych se měl z úcty k Bohu postit, když mě náhoda může nechat o hladu, jak dlouho chce ? Proč bych měl z úcty k Bohu hlásat nějakou víru, když náhoda dokáže změnit lidi tak, že se sami nepoznají. Proč bych měl z úcty k Bohu zabíjet nějaké pohany, když si je Bůh náhoda může zlikvidovat sám těmi nejfantastičtějšími způsoby?

A tak se mi nabízí úvaha. Bůh je, v to věřím. Ale taky věřím, že je mu úplně ukradený náš materiální stav, šátky , roucha , ornáty, půsty, chrámy, mešity. Je to duchovní energie a , pokud vůbec od nás něco chce, nebo my od něj, tak je to o duchovní komunikaci a ne o teatrálních materiálních efektech v podobě obřadů.

A je to těžké. Protože pro lidi je vždycky jednodušší někoho odsoudit a popravit ve jménu něčeho, než skutečně změnit sám sebe v pohledu na svět.

Autor: Václav Dlouhý | sobota 30.6.2018 10:34 | karma článku: 19.10 | přečteno: 647x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 71 | Diskuse

Filip Vracovský

Jak to vypadá Mordor ( Rusko ) už nám klepe na dveře ?

Krátká předsváteční úvaha ... Taky vás některé uklidňující zprávy spíš rozruší ? Račte vstoupit .....

28.3.2024 v 9:00 | Karma článku: 8.44 | Přečteno: 208 |

Michael Laitman

Odhalení tajemství Knihy života

Jeden mudrc kdysi řekl: „Člověk musí získat jak vědomosti, tak moudrost.“ Na otázku, jaký je mezi nimi rozdíl, odpověděl: „Vědomosti se získávají čtením knih, moudrost se získává čtením knihy, kterou jsi ty sám.“

28.3.2024 v 4:14 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 26 | Diskuse

Tadeáš Firla

KSČM a Jan Ámos Komenský

Myslím, že politické, nebo náboženské symboly mají veliký význam a pro některé lidí hodně znamenají. Dnes jsem si všiml dvou. Vedle sebe ve skříňce - logo KSČM a portrét Jana Ámose Komenského. Je to změna mysli, nebo pouhá fraška?

28.3.2024 v 1:25 | Karma článku: 8.97 | Přečteno: 132 | Diskuse

Václav Kunft

Krásná česká královna Viola Těšínská.

O Viole Těšínské je zoufale málo písemných zmínek. Není divu, nebyla příliš významná a manželkou panovníka byla pouze rok. O to víc může pracovat fantazie.

27.3.2024 v 15:05 | Karma článku: 14.75 | Přečteno: 344 | Diskuse
Počet článků 135 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1010

Věčný hledač čehokoliv. P.S. kašlu na interpunkci :-)

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...