Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Me too! Who next ?

Fotku Morgana Freemana s otázkou kdo další ? zveřejnil dneska na svém profilu jeden můj australský kamarád. Tipnul jsem si - Boy George. Me too bude jednou skvělá věc, bude dokumentovat degradaci společnosti 21. století ...

,  a nejedna umělá inteligence si na tom udělá doktorát.

Napřed o mě :-)

I too. Mladý, blbý, ženatý a plný hormonů jsem měl první sekretářku. Ještě mladší, svobodnou, ostatní si netroufnu hodnotit. Následovaly z mé strany dotyky, obětí a možná i dvojsmysl. Sekretářka to snášela.  Ale existovala taky empatie. Byla to divoká devadesátá, hrozba nezaměstnanosti  motivovala lidi všelijak, a já přišel na to, že, přímá ekonomická motivace z pozice síly , mě osobně,  ve vztahu s ženou neuspokojuje.  Z druhé strany, jak k takovému závěru dojít jinak, než na základě poznání, tj. zkušenosti, hlavně když je jeden mladý, blbý, ženatý a plný hormonů ?

Two years ago.  Me too. Po pracovní době řeším sám technické otázky s vedoucí skladu, paní o dva roky starší s velmi vyvinutým hrudníkem. Uprostřed debaty, z mého pohledu, absolutně nečekaně,  se na mě vrhá a následuje obligátní scénář pornofilmu. Netoužil jsem po tom, nechtěl jsem to, ale stalo se to. Ale jsem muž, a tak to pro mě není Me too, ale Zkušenost, dost zvláštní a neobvyklá, ale zkušenost. A píšu o tom , jen proto, že každá mince má dvě strany.

I´m. Ženy miluji, vážím si jich a  myslím si , že je respektuji. Pro jejich odlišné uvažování. Mnohokrát jsem se přesvědčil o tom, že mají jiné, ale někdy podstatně racionálnější názory než já. Zažil jsem vše : od otevření očí, přes boj, co za kravinu to navrhuje/miláčku sorry ,měla jsi pravdu, až po navrhovala si  skutečně kravinu.  Ovšem nikdy jsem se nesnížil k tomu, že bych to poslední bral jako nějakou výhru, minimálně proto, že nikdo nejsme neomylní.

History.  Nevím, jestli si to uvědomujete, ale ještě před nějakými  150 léty se postavení našich žen moc nelišilo od toho,  co teď kritizujeme u muslimů. Výraz „ dostat ji pod čepec“ potkáme jen v literatuře, ale na dobových fotkách před sto léty má čepec, tj. šátek většina žen, bylo to vizuální rozlišení „vdaná“, tj, pod čepcem ( šátkem) / svobodná, tj. prostovlasá.  Odtud i tradice zakrytých hlav žen v kostele – všechny věřící ženy jsou nevěsty Kristovy, tj. jestli ne vdané za Krista, tak minimálně zadané. Ještě před 150 lety byly ženy, podle dnešních měřítek, nesvéprávné. Někde nemohli mít ani majetek, nemohli podepisovat právně závazné dokumenty, nemohli volit atd. Mimochodem, nepřipomíná to něco? Rozdíl byl jen v tradici věna, tj. v Evropě nový majitel ženy dostal zaplaceno, za to že si ženu vezme, zatím co muslim musí platit původnímu majiteli. Ekonomický efekt mnohoženství v praxi., a v Evropě maniakální touhy „ať porodí syna“- pokračovatel rodu a přínos do rodinného rozpočtu.  A tehdy vzniklo ženské hnutí, napřed zvané sufražetky, dnes feministky. A že dámy měly za co bojovat.

Today.  VŘSR, resp. ruský bolševický puč 1917,  zná z historie každý, emancipace žen nebyla tak pompézní ,ale domnívám se , že typicky žensky nenápadně ,svých původních cílů dávno dosáhla. Jediné co mě oslovuje z požadavků dnešních feministek, tak je požadavek stejné mzdy. Moc tomu nevěřím, ale pokud skutečně existují pozice, kde za stejný výkon dostává muž vyšší plat než žena, tak jsem rozhodně za rovnoprávnost.

Future. Zajímavé, je že se málo řeší situace, kdy se nějaké hnutí vyčerpá. Protože dosáhlo svého. Krásný příklad jsou naši disidenti. Po sametové revoluci na výsluní a pak zmizeli, neměli už co říct. Vzhedem k současnému stavu české politiky  toho lituji, jejich odchod mi příjde předčasný, ale tak to je. Horší je to u celosvětových hnutí, které se během svého boje za svou ideu stávají Institucí. A ukažte mi instituci, která se dobrovolně zruší jako nepotřebná, protože dosáhla svého, a tím ztratila smysl své existence. Přiznám se, že současné feministky mě z toho pohledu deprimují. Vždyť jsou to Ženy, tj. racionálnější, pragmatičtější, schopné zpracovávat větší množství informací najednou. A současná společnost se řídí zákony,které si ony prosadily.  Máme pojem občan ( bez ohledu na pohlaví ) , zákony o rodině resp. soudní praxe dokonce ženy privilegují ( právo na dítě, právo na alimenty ). Nějak mi z toho vychází , že se původní feminismus prakticky v dnešní době vyčerpal. Ale Instituce feminismu žije dál. A našla si nové téma.

Nevím,  jestli je to pitomost, nebo ženská geniálnost, ale je to „Boj s přírodou“.

Me too i české aktivistky Nesehnutí jsou jistě bio, fair, GMF i jinak free and friendly , ale příjde mi že zapomněli na podstatu naší existence jako takovou.

Jsme všežraví primáti. Nejsme hermafroditi ( přírodní) , nemáme limitované období říje, máme jasné fyziognomické znaky,  které rozlišují samce od samice. Jsme společenští, tj. vytváříme v tlupě hierarchii, úkoly a pravidla. A to  instinktivní pravidla našeho biologického druhu,  ne instituce feminismu, ale pravidla přírody.

Tak nevím, buďto jsou feministky statisticky bezvýznamné procento úchylů, stejně jako muži, kteří někoho znásilnili, a nebo je to spiknutí a ženské vymysleli, něco , co chlap nechápe. :-)

 

Autor: Václav Dlouhý | sobota 26.5.2018 0:03 | karma článku: 27,04 | přečteno: 988x
  • Další články autora

Václav Dlouhý

Spravedlnost made in Putin

Dnes byl v Moskvě odsouzen opoziční politik Alexej Navalný na 2 roky a 8 měsíců vězení nepodmíněně. Nezájem Ruska o světové mínění je samozřejmost, ale Kreml odsouzením demonstruje i nezájem o vlastní zákony.

2.2.2021 v 18:58 | Karma: 24,55 | Přečteno: 521x | Diskuse| Společnost

Václav Dlouhý

Šaškárna Navalného nebo Zemana ?

Naše hradní ztělesnění všeho moudra po delší době opět promluvilo a hodilo mezi spodních deset milionů zase pár intelektuálních perel. Mne osobně zaujaly jeho perly o Navalném.

1.2.2021 v 8:25 | Karma: 28,64 | Přečteno: 851x | Diskuse| Společnost

Václav Dlouhý

Kam ještě klesne Kreml ?

Několikrát jsem chtěl v poslední dny napsat blog na téma další kremelské zvrhlosti, ale než jsem se k tomu dostal, tak režim vyrukoval s další a další. Teď ale klesl opravdu na dno. Pro boj s opozicí zneužívá i děti.

21.1.2021 v 21:21 | Karma: 21,64 | Přečteno: 585x | Diskuse| Společnost

Václav Dlouhý

Svérázy Putinovy diktatury

Dnešní odpoledne jsem spolu s dalším milionem diváků sledoval stream o návratu Alexeje Navalného do Moskvy. Návrat nuly, jak ho označují místních kremlotrolové, byl docela dramatický a odhalil ubohost současného Putinova režimu.

17.1.2021 v 21:09 | Karma: 28,93 | Přečteno: 719x | Diskuse| Společnost

Václav Dlouhý

Návrat ztraceného Navalného.

Tento týden ruský politik oznámil, že ukončuje svoji rekonvalescenci v Německu a v neděli 17.1. se vrací do Moskvy. Leteckou linkou Berlín-Moskva ruské společností s výmluvným názvem Poběda ( Vítězství).

14.1.2021 v 17:26 | Karma: 19,21 | Přečteno: 760x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Langšádlová končí jako ministryně pro vědu a výzkum. Nahradit ji může Havel

25. dubna 2024  8:08,  aktualizováno  13:49

Přímý přenos Helena Langšádlová z TOP 09 končí ve vládě Petra Fialy jako ministryně pro vědu a výzkum. Jméno...

Muž se nadýchal chemikálie, která unikla z tlakové lahve. Patrně jde o chlor

25. dubna 2024  13:45

Kvůli úniku neznámého štiplavého plynu zasahovali hasiči ve středu a ve čtvrtek v Gorkého ulici v...

Zastal se urážené kamarádky, schytal kopanec do hlavy. Policie hledá útočníka

25. dubna 2024  13:42

Pražští policisté pátrají po agresorovi, který v březnu v Karlíně napadl jiného muže. Incident se...

„Není podstatné být vidět, ale mít výsledky.“ Politici reagují na konec ministryně

25. dubna 2024  10:46,  aktualizováno  13:40

O demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny Langšádlové (TOP 09) byl premiér Petr Fiala...

  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1015x
Věčný hledač čehokoliv. P.S. kašlu na interpunkci :-)

Seznam rubrik