Kavárno sbal si kufry !

9. 02. 2018 19:50:38
Tak nějak zněl vítězný výkřik v jednom diskuzním příspěvku po nedávných volbách. Zřejmě nějaký statisticky průměrný Zemanův volič. Já kufry nebalím, zatím , ale k zamyšlení nad emigrací a migrací obecně, mě to inspirovalo.

Ekonomičtí migranti. Prezident Zeman nás před nimi ochrání. Neprozradil sice zatím jak, zda je osobně utluče hůlkou, či jestli na ně poštve Ovčáčka, ale lidé mu věří. ON nás ochrání, vždyť to přece slíbil. A Zeman nikdy nelže.

A přitom podívejme se do historie , ekonomická migrace, proč ne ? Vždyť USA na ní úspěšně postavily svoji existenci. Ale to co se děje teď, není ekonomická migrace. Ekonomická migrace je totiž o tom, že ve své vlasti už nemůžu přežít a tak jdu tam, kde mám lepší možnosti.

Ale samozřejmé je, že se musím přizpůsobit podmínkám v novém prostředí. Pravěcí migranti vytlačení nedostatkem úrodné půdy na Blízkém východě těžko mohli trvat na tom, že budou v české kotlině pěstovat olivovníky a citrusy. A pokud na tom trvali, tak rozhodně jejich geny v sobě nemáme.

Takže to, co se teď děje není příliv ekonomických migrantů, ale migrantů sociálních dávek . Je to příliv nevzdělaných muslimů, kterým někdo nakukal, že Evropa je nakrmí a postará se o ně.

Hloupé je, že evropští politici získali po pádu východního bloku dojem, že jsou neomylní spasitelé lidstva a to , co nedokázal polomongol Lenin, dokáží oni . Vybudují sociálně spravedlivý ráj na zemi, a nebo alespoň v EU, a kdo není s námi je proti nám. A aby se v sobě ujistili jsou schopni prakticky čehokoliv. Třeba hesla: „My to zvládneme „ ( překlad do občančtiny : koukejte to zvládnout a být zticha. )

Co já bych dal za skutečného ekonomického migranta. Třeba schopného elektrikáře, nebo technologa výroby plastových fólií.

No , ale abych se vrátil k našemu panu prezidentu Sjednotiteli ( I.první vol.období) a Sjednotiteli Ochránci ( II. vol. období). Nemyslím si, že nedostatek čerstvých sociálních migrantů z Afriky v ČR byla jeho zvláštní zásluha. Spíš jde o to, že naše dávky nejsou pro sociální migranty zajímavé. Nevím jak chce pan prezident své předvolební sliby svým voličům splnit, ale napadají mě pouze dvě varianty:

a . použít pana Ovčáčka, jako zbraň hromadného psychologického ničení.

b. zajistit ať jsme pořád v rámci Evropy chudý národ, a tím ať jsou naše dávky pro sociální migranty i nadále nezajímavé.

Podle čerstvého vývoje situace, tj. jmenování pana Babiše, a jeho vlády na dobu jeden furt se domnívám, že zvolil variantu b.

Takže opravdu nastal čas balit kufry ?

A tím se dostávám k druhé části své úvahy , a to emigrace politické. Náš národ ji zažil ve třech velkých vlnách. V době pobělohorské, při nástupu nacismu a při nástupu komunismu. Nejvíc si asi vážím lidí v první vlně. Ti opravdu obětovali vše kvůli své víře. V dalších vlnách pak stát opouštěli lidé úspěšní tj. většinou vzdělaní a svobodomyslní tj, v svůj ideál věřící. Vládnoucím diktaturám to pomohlo, ale jako národ nás to intelektuálně degradovalo.

A tak nevím. Do kavárny nechodím, na vesnici ji nemáme. Ale v mládí jsem zažil na vlastní kůži totalitu, a proto mám rád demokracii. A nesnáším populismus, protože jeho zkratkovitá hesla příliš připomínají „Závěry XY Sjezdu splníme!!!“. Pryč s EU !!! Ne migrantům.!!! Upalte čarodějnice !!!

Tak co ? Mám balit ?

A za sto let budou mí potomci řešit v 3D diskuzích , jaký je to problém, protože už není v nové zemi k hnutí. Z střední Evropy se totiž valí hordy migrantů, které císař Andrej III. Zeman nutí v letních měsících spásat všechnu řepku, a z titulu sociálního migranta se domáhají přidělení klimatizovaných 50 km2 našeho rodného Marsu. Proto aby tam mohli pěstovat řepku ,vlastní, ne tu císařskou. :-)

Autor: Václav Dlouhý | pátek 9.2.2018 19:50 | karma článku: 22.17 | přečteno: 1190x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 32.87 | Přečteno: 511 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 28.40 | Přečteno: 1773 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 16.46 | Přečteno: 271 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.21 | Přečteno: 203 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 17.80 | Přečteno: 266 | Diskuse
Počet článků 135 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1010

Věčný hledač čehokoliv. P.S. kašlu na interpunkci :-)

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...