Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Mrzout starý zavináč gmail tečka com

Tak mi poprvé smazali blog. Uznávám,že opakovaný vtip není vtipem,ale nakonec jsem se rozhodl ho uveřejnit znova. Hlavně proto,že podle reakcí před smáznutím, téma blogu - stalking internetových a mobilních aplikací, vadí nejen mě

Po jepičím životě na hlavní stránce mi článek zmizel,  a od adminů jsem obdržel  tuto zprávu:

Dobrý den, Váš článek http://vaclavdlouhy.blog.idnes.cz/c/634578/kokotstarygmail-com.html  jsme byli nuceni stáhnout do sekce „Soukromý blog“, která se nezobrazuje na hlavní straně Blogu iDNES.cz. Text totiž odporuje Kodexu blogera hned ve dvou bodech: „Na titulní straně Blogu iDNES.cz nemohou být texty, které mají v perexu nebo titulku grafické prvky, jejichž cílem je nepřiměřeně přitáhnout pozornost na článek (např. titulek VELKÝMI PÍSMENY, speciální znaky v titulku, texty jinou barvou atd.).“ „Na titulní straně Blogu iDNES.cz nemohou být texty obsahující vulgarismy (zvláště v titulku a perexu),pokud není vulgarismus ojedinělý a nevyhnutelný pro celistvost textu.“ Více viz Kodex blogera: http://info.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=30939 Pokud článek upravíte a dáte nám vědět, rádi ho na homepage vrátíme (s původním časem vydání). Děkujeme za pochopení.

V celém znění to nechávám úmyslně , protože myslím, že není od věci si ten zmiňovaný kodex připomenout, kdo a kdy jsme ho naposled pozorně četli ? Stejně jako deklaraci autorských práv, když si stahujeme nějaký program. Kdo ví co tam vlastně je, ale  kliknout na:  Ano, souhlasím  děláme asi všichni, nebo skoro všichni.

Název článku velkými písmeny, jsem paradoxně zvolil naschvál, protože jsem myslel  že adminům bude spíš vadit pokud bude v názvu hypertextový odkaz, moje hloupost , a tímto se adminům omlouvám.

Ohledně vulgarit, resp. jedné , byť opakovaně zmiňované, domnívám se že je skutečně nezbytná pro zachování  smysluplnosti  celého blogu. Ostatně posuďte sami, pokuď to tedy stihnete  :-) :  

KOKOTSTARY@GMAIL.COM

Aplikace. Registrace. Zadejte heslo. Heslo musí obsahovat malé a velké písmena, číslice a znaky. Aplikace se aktualizuje. Vítejte. Kupte si  nové pyžamo. Kupte si pozemek v Horní Dolní. Kupte si kočkodána.  Zadejte heslo. Systém pracuje. Nesprávné heslo. Zadejte heslo znovu ( Trhněte si )

Před pár lety jsem přišel o svojí poslední tlačítkovou Nokii. Vcelku obligátně. Žbluňk a vydal jsem se hledat nějaké klacíky, jak ji z té záchodové mísy dostat. Resuscitace v troubě nepomohla , a tak jsem rozbalil zapomenutý nevhodný dárek v podobě chytrého telefonu (.. s androidem) .

Po krušných začátcích jsem se se svým htc vcelku sžil. Nezbavil jsem se sice nepotřebných zpráv, kurzů  akcií,  přehledů počasí, my boxů a jiných my… a spousty dalších záhadných aplikací , jejichž funkci jsem nepochopil  zřejmě proto, že požadovaly přístup k mým kontaktům , aktuální poloze, fotkám, mailům, smskám a aktuálnímu stavu mé stolice, což jsem jim , jako staromódní citlivka na soukromí, odmítal povolit a sdělit. Ale telefonovat jsem se s tím naučil.

Dokonce jsem  našel  i některé vychytávky. Například Whats app. Pravda, seznámení nebylo jednoduché. Ukázalo se , že si  Whats app můžu pořídit pouze prostřednictvím zrůdnosti s odporným názvem Můj obchod. Co to je za blbost?, vždyť já nic kupovat nechci ! Kromě pitomého názvu má ta stvůra ještě další odpornost, a to požadavek na účet u gmail.com.

Mail na Seznamu mám od roku 1999, tj. od doby, kdy dnešní ajťáci ještě sbírali pokémony v mateřské školce.  A nevidím důvod proč ho měnit.  Ale pokrok nezastavíš, a tak i já jsem se vzdal. Pravda neobešlo se to bez amoku ( s velkým A) , a tak můj mail byl cyrylaCMG@gmail.com,  a přístupové heslo obsahovalo snad všechny existující znaky,písmena, symboly, čísla, smajlíky  a kryptogramy , které měl můj telefon k dispozici. Heslo  jsem samozřejmě okamžitě zapomněl.

Netuším , kdo a co psalo Cyryle, ale já to nečetl. V této symbióze jsme žili zhruba rok. Pak  mi Cyryla začala vyhrožovat , že se nutně musí aktualizovat. Nechávalo mě to chladným, i když mě každé ráno telefon vítal výstražným vykřičníkem, že Cyryla nutně potřebuje … Pak se k Cyryle přidal i Whats app.

Nevzrušovalo mě to, podobně jako : „ závěry XVII sjezdu  KSČ ( pozn. historika - tehdy bez M) splníme“.

První  to bohužel vzdal Whats app. A já zjistil, že se Cyryly jen tak nezbavím.“ Chceš se aktualizovat ?, naval heslo panáčku.Hahaha!  Vyzkoušel  jsem všechno, přiznal jsem se ke ztrátě  hesla, a to nejmíň pětkrát, udal jsem datum narození tchyně tetičky mé babičky, velikost bot, počet nemanželských dětí , své oblíbené jídlo, restartoval jsem co se dalo, zkoušel nové účty, ale Cyryla byla jak stalkerka,  když ne já, tak ani Bartáčkovi.

Nakonec se Google smiloval, dejž mu Pán další dividendy,  a povolil mi novou adresu  a to: kokotstary.

A to je důvod proč píšu tento blog, já jsem totiž  sedmička.

A tak mi tímto dovolte pozdravit kokotystare č. 0-6.

Androidu by Google Zdar! Váš kokotstary7@gmail.com.

Autor: Václav Dlouhý | pondělí 20.11.2017 20:47 | karma článku: 26,70 | přečteno: 1007x
  • Další články autora

Václav Dlouhý

Spravedlnost made in Putin

Dnes byl v Moskvě odsouzen opoziční politik Alexej Navalný na 2 roky a 8 měsíců vězení nepodmíněně. Nezájem Ruska o světové mínění je samozřejmost, ale Kreml odsouzením demonstruje i nezájem o vlastní zákony.

2.2.2021 v 18:58 | Karma: 24,55 | Přečteno: 521x | Diskuse| Společnost

Václav Dlouhý

Šaškárna Navalného nebo Zemana ?

Naše hradní ztělesnění všeho moudra po delší době opět promluvilo a hodilo mezi spodních deset milionů zase pár intelektuálních perel. Mne osobně zaujaly jeho perly o Navalném.

1.2.2021 v 8:25 | Karma: 28,64 | Přečteno: 851x | Diskuse| Společnost

Václav Dlouhý

Kam ještě klesne Kreml ?

Několikrát jsem chtěl v poslední dny napsat blog na téma další kremelské zvrhlosti, ale než jsem se k tomu dostal, tak režim vyrukoval s další a další. Teď ale klesl opravdu na dno. Pro boj s opozicí zneužívá i děti.

21.1.2021 v 21:21 | Karma: 21,64 | Přečteno: 585x | Diskuse| Společnost

Václav Dlouhý

Svérázy Putinovy diktatury

Dnešní odpoledne jsem spolu s dalším milionem diváků sledoval stream o návratu Alexeje Navalného do Moskvy. Návrat nuly, jak ho označují místních kremlotrolové, byl docela dramatický a odhalil ubohost současného Putinova režimu.

17.1.2021 v 21:09 | Karma: 28,93 | Přečteno: 719x | Diskuse| Společnost

Václav Dlouhý

Návrat ztraceného Navalného.

Tento týden ruský politik oznámil, že ukončuje svoji rekonvalescenci v Německu a v neděli 17.1. se vrací do Moskvy. Leteckou linkou Berlín-Moskva ruské společností s výmluvným názvem Poběda ( Vítězství).

14.1.2021 v 17:26 | Karma: 19,21 | Přečteno: 760x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Vrchní soud rozhodne o odvolání muže, který dostal devět let za týrání družky

25. dubna 2024  8:49

Olomoucký vrchní soud dnes rozhodne o odvolání Tomáše Heráka ze Šumperska, kterému krajský soud za...

Langšádlová končí jako ministryně pro vědu a výzkum, oznámila TOP 09

25. dubna 2024  8:08,  aktualizováno  8:38

Helena Langšádlová z TOP 09 končí ve vládě Petra Fialy. „Předsednictvo TOP 09 děkuje ministryni pro...

Symbol pařížského kabaretu Moulin Rouge v troskách. Lopatky mlýna se zřítily

25. dubna 2024  8:12,  aktualizováno  8:38

V noci na čtvrtek se v Paříži zřítily lopatky větrného mlýnu, který je symbolem kabaretu Moulin...

KOMENTÁŘ: Český důchodce, pro vládu nepřítel číslo jedna

25. dubna 2024  7:47

Vláda dokola opakuje, že nebude na důchody pro příští generace a zbankrotujeme. Nic takového...

  • Počet článků 135
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1015x
Věčný hledač čehokoliv. P.S. kašlu na interpunkci :-)

Seznam rubrik