Zemanův Krym

15. 10. 2017 1:05:59
Zemana nemusím , ale nikdy jsem nevěřil na jeho přímé napojení na Rusko. Jeho výroky jsem vždy chápal jako projevy sebestředného provinciálního demagoga, který se snaží být zajímavý. Ale je to skutečně tak ? Posuďte sami :

Svými úvahami o Krymu ztrapnil Zeman sebe před zainteresovanými stranami a Česko před občany zainteresovaných stran. A není to nic divného, vzpomeňte si, jak se nám nelíbilo, když třeba paní Rowlingová vedla kampaň proti klecovým lůžkům v českých psychiatrických léčebnách, nebo když nám američtí ochránci lidských práv radí, jak máme integrovat Romy.

Myslel jsem si, že Zeman prostě neodolal vystavit svoji genialitu na odiv světu, a to bez ohledu na případné reakce. A je mu jedno, že to odskáčeme my, občané, protože ve světě je pojem Česko, přece jen známější než pojem Zeman. I když, je to konec konců naše blbost, že jsme si ho zvolili.

Ale narazil jsem na zajímavou souvislost. Co když je to všechno jinak ?

Krátce před Zemanovým projevem s krymskými návrhy měl v Rusku premiéru film s jednoduchým názvem : „KRYM“.

Filmu předcházela masivní reklama a de facto se mělo jednat o minimálně film roku. Jedná se o umělecký film, ovšem podle autorů film „ na základě skutečných událostí „. Do filmu vkládají i oficiální místa značné naděje. Například doufají, že Ukrajinci po shlédnutí „Krymu“ pochopí svoje poblouznění a chyby, a nároků na Krym se sami, rádi a s omluvou vzdají. Film má být navíc romantický, a s suchým okem nelze kinosál opustit.

Bohužel sám film očekávání svých tvůrců a investora, kterým bylo ministerstvo obrany RF, nesplnil. Totální srač*ka. V tomto názoru se shodují jak diváci ,tak kritika . A to bez ohledu na jejich názor na existenci Krymu v rámci Ruské federace.

Film jsem neviděl, u nás v distribuci není a do Ruska kvůli tomu nepojedu. I když možná je to škoda, že film u nás není. Jediné pozitivní hodnocení na něj jsem našel v tom, že milovník druhořadých stříleček si v něm na své příjde. Což je lví podíl filmů i v našich multiplexech a propadlý „KRYM“ možná vyjde distributory levněji než Rambo 18.

Z hodnocení a kritik jsem pochopil , že se jedná o příběh šťastné letní lásky mezi sevastopolským učitelem a dívkou z Kyjeva. Jejichž vztah se ovšem tragicky zkomplikuje obsazením Krymu. Film má řadu logických nesmyslů. Například ukrajinské diverzanty maskované za číšníky v sevastopolské restauraci. Proč by ještě před anexí vysílala Ukrajina na své vlastní území vysílala diverzanty, film už neřeší. Prostě jsou. Dokonce se objevili hlasy, že režisér možná kromě rozpočtu 400 mil. rublů, které dostal z ministerstva obrany, ještě dostal bokem peníze i od Ukrajiny. Závěr filmu totiž spočívá v tom, že statečné jednotky ruské armády zachrání obyvatelstvo před hrozbou masakrů od domácích ukrajinských diverzantů. Tj. žádná domobrana, ani neidentifikovatelní zelení mužíčci, ale naše slavná „ rudá armáda“. Prostě výsledek totální fiasko. Kreml zjišťuje, že ani loajální rusy nemůže nakrmit libovolnou kravinou. Přes bombastickou reklamu film provází prázdné sály a pár rozpačitých diváků.

A do toho Zeman se svými rádoby moudrými bláboly . A titulky v ruských novinách: „ EVROPA UZNALA KRYM JAKO SOUČÁST RUSKA“. A na „KRYM“ znova půjdou davy. ....

P.S. ...A co takhle malá provize ????

Kritiky na film KRYM:

https://www.youtube.com/watch?v=rkDcaH3BIg4

https://www.youtube.com/watch?v=QVkIAyZ1s9o

https://www.youtube.com/watch?v=IYzgiHRfcQQ

Autor: Václav Dlouhý | neděle 15.10.2017 1:05 | karma článku: 17.63 | přečteno: 1010x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 35.37 | Přečteno: 658 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 30.22 | Přečteno: 2296 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 17.06 | Přečteno: 301 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.35 | Přečteno: 218 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.68 | Přečteno: 281 | Diskuse
Počet článků 135 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1010

Věčný hledač čehokoliv. P.S. kašlu na interpunkci :-)

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...